Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται η εκτός δρόμου αυτόνομη οδήγηση

Newsbomb

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεκινούν να εξετάζουν τις δυνατότητες της αυτόνομης οδήγησης και πέρα από την άσφαλτο.

Του Γιάννη Σκουφή

Αφού έχει επιλυθεί τα βασικά ζητήματα της αυτόνομης οδήγησης, η οποία θα είναι έτοιμη προς τα τέλη της δεκαετίας, αρκετές εταιρίες έχουν ήδη προχωρήσει στην εξέλιξή της για off-road χρήση.

Και όπως μπορεί να μαντέψει κανείς η εταιρία που αποφάσισε να πρωτοστατήσει σε αυτό το τομέα δεν είναι άλλη από την Jeep που έχει ως στόχο να προσφέρει ένα προηγμένο εκτός δρόμου σύστημα οδήγησης που θα προσφέρει στους off-roaders ακόμα περισσότερες συγκινήσεις και περιπέτειες.

Η τεχνολογία δοκιμάζεται επί του παρόντος σε δύο plug-in υβριδικά Grand Cherokee 4xe που βρίσκονται στη Γιούτα, μια περιοχή που φημίζεται για την άγρια ομορφιά της.

Όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι της Jeep, στόχος αυτού του συστήματος είναι να βοηθήσει τόσο τους αρχάριους όσο και τους έμπειρους οδηγούς που έχουν ως χόμπι τις εξορμήσεις.

Ειδικότερα οι πρωτάρηδες θα μπορούν χάρη στην αυτόνομη τεχνολογία να ανακαλύψουν τα όρια τους και μετέπειτα να μπορούν οι ίδιοι να κινούνται δίχως καμία βοήθεια.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση από την εκτός δρόμου αυτόνομη οδήγηση δίχως να υπάρχει καν οδηγός πίσω από το τιμόνι.