FUN TIME

Πέντε πάρκα στην πόλη για να δροσιστείτε το καλοκαίρι

Πέντε πάρκα στην πόλη για να δροσιστείτε το καλοκαίρι
pixabay.com

Για χαλάρωση και παιχνίδι με τα παιδιά.

Αν το καλοκαιρινό σας πρόγραμμα, έχει ανατραπεί λόγω κορονοϊού και πρέπει να παραμείνετε στο κλεινόν άστυ, εκμεταλλευτείτε το και οργανώστε με τα παιδιά διάφορες εκδρομές όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και σε κήπους ή πάρκα που έχετε χρόνια να επισκεφτείτε ή δεν τα γνωρίζετε καν.

Εμείς σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τα εξής μέρη:

'Αλσος Βεϊκου

Το Άλσος Βεΐκου αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου και είναι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα καταπράσινο πάρκο 256 στρεμμάτων, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την ομορφιά της φύσης, να αθληθεί, να ψυχαγωγηθεί και να περάσει κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης, σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον.

Διαθέτει γήπεδα τένις, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, καφετέριες, θεατράκι, πίστες skateboard, ακόμα και θερινό κινηματογράφο.

Λίμνη Μαραθώνα

Η βόλτα στην λίμνη του Μαραθώνα προσφέρεται όλες τις εποχές του χρόνου. Απέχει άλλωστε μόλις 28 χλμ από το κέντρο της πόλης.

Η έκταση της λίμνης 2450 στρέμματα και το μέγιστο βάθος της φτάνει τα 54 μέτρα. Η λίμνη συγκεντρώνει νερά από μία περιοχή, που ονομάζεται λεκάνη απορροής, εκτάσεως 118 τετρ. χιλιομέτρων, με μέση απόδοση 14.400.000 "Κυβικό μέτρο" m³ ανά έτος, με μέση ετήσια βροχόπτωση της τάξης των 580 χιλιοστών. Ο μέσος όγκος της λίμνης είναι 12.000.000 m³, ενώ ο μέγιστος όγκος (χωρητικότητα) είναι 41.000.000 m³ (από τα οποία μπορούν να αντληθούν τα 34.000.000).

Απολαύστε τη βόλτα σας περπατώντας στη γέφυρα και δροσιστείτε στο αναψυκτήριο που υπάρχει με υπέροχη θέα.

Άλσος Προμπονά

Βρίσκεται στην περιοχή του Περισσού κοντά στο γήπεδο της Ριζούπολης. Πρόκειται για ένα μικρό πάρκο περίπου 40 στρεμμάτων, πίσω από το εγκαταλελειμμένο κτήριο της Columbia.Το πάρκο διαθέτει αρκετή βλάστηση, συντριβάνι ενώ υπάρχουν διάδρομοι για περπάτημα και τρέξιμο, παιδική χαρά, και δύο γήπεδα καλαθοσφαίρισης.

Άλσος Συγγρού

Το Κτήμα Συγγρού, γνωστό και ως Δάσος Συγγρού ή Άλσος Συγγρού, εκτείνεται σε μία περιοχή 950 στρεμμάτων στα σύνορα των τριών όμορων δήμων της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και των Μελισσίων, με την κύρια είσοδό του να βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του νοσοκομείου ΚΑΤ.Στο μεγαλύτερο μέρος του (περίπου 700 στρέμματα) το Κτήμα καλύπτεται από το Δάσος Συγγρού, ένα από τα τελευταία φυσικά δάση της Αττικής και το μοναδικό στο Λεκανοπέδιο.

Άλσος Νέας Σμύρνης

Ο χώρος προσφέρει τη δυνατότητα για τζόκινγκ ενώ υπάρχει παιδική χαρά, αθλοπάρκο το οποίο περιλαμβάνει διάφορα όργανα γυμναστικής διαθέσιμα για τους επισκέπτες, αναψυκτήριο, περιβαλλοντικό περίπτερο και υπαίθριο σκάκι.