ΓΥΝΑΙΚΑ

Δες πώς κάνοντας διατάσεις θα φτιάξει και η διάθεσή σου

Δες πώς κάνοντας διατάσεις θα φτιάξει και η διάθεσή σου

Γιατί ένα σώμα πολύ σφιγμένο δε σε αφήνει να είσαι δημιουργικός όσο πραγματικά θα ήθελες...

Κάνεις την προπόνησή σου και συνήθως δε βλέπεις την ώρα και τη στιγμή να φύγεις από την αίθουσα και να γυρίσεις σπίτι ή να συνεχίσεις την ημέρα σου με διάφορες υποχρεώσεις. Κάνεις πολύ βιαστικά τις διατάσεις σου ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που τις προσπερνάς φορώντας απλά το μπουφάν και κλείνοντας πίσω σου την πόρτα.

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι διατατικές ασκήσεις επιμηκύνουν τους μύες και βοηθούν να αυξηθεί το εύρος κίνησης των αρθρώσεών μας.

Πέρα από το σωματικό όφελος όμως, μας επηρεάζουν θετικά και τη διάθεσή μας! Αρκεί να εφαρμόσεις 2-3 tips όταν τις εκτελείς!

-Κλείσε τα μάτια σου, αν είναι εφικτό, ή συγκέντρωσε κάπου το βλέμμα σου πριν αρχίσεις τη διάταση και πάρε 2-3 βαθιές ήρεμες αναπνοές. Μείνε συγκεντρωμένη.

-Αφουγκράσου το σώμα σου και επέλεξε τη διάταση που θα σε ανακουφίσει τη συγκεκριμένη στιγμή (για τον αυχένα, τη μέση ή την πλάτη κλπ). Το σώμα μας έχει διαφορετικές ανάγκες κάθε μέρα.

-Κάνε ένα μικρό μειδίαμα! Ναι, μη σου φαίνεται περίεργο αλλά η έκφραση αυτή στο πρόσωπο στέλνει θετικά μηνύματα στον εγκέφαλό μας και αυτόματα αλλάζει τη διάθεσή μας.

-Καθώς εκπνέεις άφησε τον πόνο να φύγει από το σημείο που διατείνεις απαλά επαναλαμβάνοντας νοερά την έκφραση «φύγε πόνε, φύγε πόνε». Ο νους θα κάνει αυτό ακριβώς που του λέμε!

-Εκτέλεσε τη διάταση (ή τις διατάσεις σου) για 20"- 30" χωρίς ταλαντεύσεις και χωρίς να νιώθεις πόνο. Παραμένοντας στην διάταση το σώμα σου ηρεμεί οπότε αυτόματα ηρεμεί και ο νους. Τι καλύτερο;

Οι διατάσεις έχουν καταφέρει να μας χαλαρώσουν όχι μόνο σωματικά, αλλά ψυχικά και νοητικά.

Πότε μπορείς να τις κάνεις; Μα οπότε θέλεις! Το πρωί πριν αρχίσεις τη ημέρα σου, στη δουλειά σου, πριν βγεις βόλτα, πριν κοιμηθείς ακόμη και όταν νιώθεις εκνευρισμένος!
Όσο περισσότερο τις κάνεις, τόσο περισσότερο ανοίγει και το σώμα σου και επηρεάζεται θετικά η ενέργειά σου.

Γιατί ένα σώμα πολύ σφιγμένο δε σε αφήνει να είσαι δημιουργικός όσο πραγματικά θα ήθελες... Ας τεντωθούμε λοιπόν!

Γιάννα Τζίμα Γυμνάστρια - Yoga Instructor