ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς θα αντιμετωπίσετε τον κνησμό στην εγκυμοσύνη

Πώς θα αντιμετωπίσετε τον κνησμό στην εγκυμοσύνη
Photo by freestocks on Unsplash

Πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε από τη φαγούρα στην εγκυμοσύνη;

Οι γυναίκες που εμφανίζουν φαγούρα στην εγκυμοσύνη δεν θα έπρεπε να αγχώνονται καθώς πρόκειται για ένα εντελώς φυσιολογικό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης που κάνει την εμφάνισή του συνήθως στο τρίτο τρίμηνο και πιο συγκεκριμένα στο τέλος της 39ης και της 40ης εβδομάδας.

Τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης το δέρμα συνήθως τεντώνεται με αποτέλεσμα να προκαλείται η φαγούρα αυτή. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί ο κνησμός μπορεί να προκαλείται εξαιτίας της αυξημένης παροχής αίματος στην περιοχή της κοιλιάς, την αύξηση του βάρους και της ξηρότητας στην επιδερμίδα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τη φαγούρα;

  • Κάντε ένα ντους με δροσερό νερό, όχι καυτό γιατί έτσι αφυδατώνεται το δέρμα σας
  • Προμηθευτείτε από το φαρμακείο μια παχύρευστη κρέμα για καλή ενυδάτωση
  • Επιλέξτε ένα αφρόλουτρο, το όποιο περιέχει και γαλάκτωμα
  • Φορέστε φαρδιά ρούχα τα όποια δεν σας στενεύουν και προτιμήστε το βαμβακερό ύφασμα που δεν επιδεινώνει την αίσθηση της φαγούρας.
  • Αποφύγετε να ξύνεστε με μανία γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να κάνετε πληγές.

Εάν επίσης υποφέρετε από φαγούρα στη γενετήσια περιοχή, μπορείτε να κάνετε πλύσεις με χαμομήλι καθώς έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Οι κομπρέσες άλλωστε με αφέψημα χαμομηλιού είναι καταπραϋντικές για κάθε είδους δερματικό πρόβλημα.

Σε περίπτωση βέβαια που αντιληφθείτε ότι στο σημείο που σας «τρώει» έχετε βγάλει κάποιο εξάνθημα ή δείχνει ερεθισμένο απευθυνθείτε άμεσα στον γιατρό σας!