ΓΥΝΑΙΚΑ

Έσπασε η σκιά σου; Έτσι θα τη φτιάξεις

Έσπασε η σκιά σου; Έτσι θα τη φτιάξεις

Πώς θα επιδιορθώσεις τη ζημιά;

Οι σκιές ματιών είναι βασικό κομμάτι του μακιγιάζ. Πόσο μάλλον αυτήν την περίοδο που φοράμε μάσκα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό. Βλέπεις, το κραγιόν δεν φαίνεται κάτω από τη μάσκα και άρα ή δεν φοράμε ή φοράμε και το κρύβουμε. Συνεπώς, δίνουμε έμφαση μόνο στο μακιγιάζ ματιών φορώντας κατά βάση σκιά ματιών.

Τι γίνεται, όμως, όταν η σκιά σπάσει; Σίγουρα θα σου έχει τύχει εκεί που βιάζεσαι να τα παρασύρεις όλα και να πέσουν κάτω τα καλλυντικά σου. Το αποτέλεσμα είναι να σπάσει η σκιά ματιών, να γίνει τρίμματα και εσύ να σκέφτεσαι πως είναι πλέον άχρηστη και θέλει πέταμα.

Όχι! Δεν υπάρχει λόγος να πετάξεις τη σκιά σου. Μπορεί και πάλι να γίνει ολοκαίνουρια. Θα χρειαστείς μονάχα λίγο οινόπνευμα. Αυτό που έχεις να κάνεις, στην ουσία, είναι να ρίξεις λίγο οινόπνευμα στο δοχείο με τη σκιά ματιών και να την ανακατέψεις με το δάχτυλό σου ή ένα ξυλάκι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να την αφήσεις μέσα στο νεσεσέρ σου για έξι με οκτώ ώρες μέχρι να στεγνώσει καλά και να γίνει όπως ήταν πριν. Η σπασμένη σκιά σου θα αποτελεί παρελθόν και θα είναι πλέον εντελώς καινούρια. Την ίδια διαδικασία, μάλιστα, μπορείς να ακολουθήσεις αν σπάσει και η πούδρα σου.