ΓΥΝΑΙΚΑ

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις όταν καθαρίζεις το κινητό σου

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις όταν καθαρίζεις το κινητό σου

Πρέπει να το καθαρίζεις αρκετά καλά, ειδικά τώρα!

Ξέρουμε πως όλοι αυτό τον καιρό προσπαθούν να μείνουν υγιείς στην εποχή του COVID 19. Όλοι τηρούν τους κανόνες καθαριότητας που μας έχουν υποδείξει οι ειδικοί. Κυκλοφορούμε με μάσκα, πλένουμε καλά τα χέρια μας, βάζουμε αντισηπτικό και αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Ωστόσο, κάτι που οι περισσότεροι ξεχνούν να κάνουν είναι να καθαρίσουν το κινητό τους, το οποίο ομολογουμένως είναι πηγή πολλών βακτηρίων. Ακόμα και αυτοί που φροντίσουν να το καθαρίσουν, το κάνουν με λάθος τρόπο συνήθως εν τέλει.

Για τον λόγο αυτό, και επειδή η καθαριότητα είναι ίσως το μόνο μας όπλο τις ημέρες αυτές, παρουσιάζουμε τα πιο συχνά και μεγαλύτερα λάθη που κάνεις όταν καθαρίζεις το κινητό σου. Προς γνώση και συμμόρφωση.

  1. Δεν καθαρίζεις όλες τις γωνίες, ούτε τη θήκη.

Η οθόνη δεν είναι η μόνη πηγή βακτηρίων. Όλο το κινητό πρέπει να καθαρίζεται προσεκτικά, ακόμα και η θήκη. Όποιο σημείο αγγίζουμε, πρέπει είτε με μαντηλάκια, είτε με χαρτί και οινόπνευμα, να απολυμαίνεται κανονικά και με προσοχή.

  1. Χρησιμοποιείς ακατάλληλα εργαλεία καθαρισμού.

Αρχικά, πρέπει να απενεργοποιήσεις το κινητό όταν έρχεται η ώρα της καθαριότητας. Έπειτα, πρέπει να πάρεις ένα βαμβάκι, κάτι απαλό γενικά, και ένα προϊόν το οποίο περιέχει 60% νερό και 40% αλκοόλη. Έτσι δεν θα δημιουργηθεί κάποια βλάβη στο κινητό.

  1. Δεν έχεις αποστειρωτήUV

Και ας είναι ακραίο, μια στο τόσο ένας καλός καθαρισμός είναι σίγουρα θετικός. Πόσο μάλλον τώρα,με τον κορονοϊό. Οι αποστειρωτέςUVλοιπόν, καθαρίζουν κάθε μικρόβιο και κάθε βακτήριο, για να μην φοβάσαι άλλο πια.