ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

VASSY: Η ομογενής που κατέκτησε το διεθνές μουσικό στερέωμα - Το νέο της σινγκλ «Chase» στην κορυφή

VASSY: Η ομογενής που κατέκτησε το διεθνές μουσικό στερέωμα - Το νέο της σινγκλ «Chase» στην κορυφή

Η VASSY (Βασιλική Καραγιώργου), κατακτά το παγκόσμιο μουσικόφιλο κοινό με τη φωνή αλλά και το χάρισμά της ως στιχουργός - Έχει συνεργαστεί με την Rihanna, την Αdele, τη Katy Perry. Έχει κερδίσει 7 παγκόσμιες πρωτιές. Πρόσφατα είδε...το νέο της σιγνκλ "Chase" να απογειώνεται στα Charts του κόσμου.

Το «Chase» δημιούργησε μαζί με τους Bonka, δύο DJ από το Queensland.

Οι ελληνικές ρίζες

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Ντάργουιν από Έλληνες γονείς, με καταγωγή από τα Γρεβενά και την Κοζάνη, η μουσικοσυνθέτρια μένει εδώ και χρόνια στο Λος Άντζελες.

Η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της στην δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου:

"Κρατάω πάντα τόση αγάπη για την γιαγιά αλλά και για όλους μου τους αγαπημένους φίλους μου και συγγενείς εδώ στην Ελλάδα, μην ξεχνάς ότι οι γονείς μας στην Αυστραλία μας μεγάλωσαν τα δύο αδέλφια μου κι εμένα με τα ήθη και τα έθιμα μιας γνήσιας ελληνικής οικογένειας".

Ο πατέρας της δεν φανταζόταν ποτέ πως η κόρη του θα κάνει αυτή την καριέρα, θεωρούσε αυτό το επάγγελμα απαγορευμένο...

"Ακούγαμε μόνο ελληνικά στο σπίτι. Καζαντζίδη αλλά και Νταλάρα και Γλυκερία που μου αρέσουν πολύ.." είπε η Vassy στην ίδια συνέντευξη και πρόσθεσε:

"Πηγαίναμε στην εκκλησία κάθε Κυριακή και στο ελληνικό σχολείο κάθε Σάββατο, και τώρα πηγαίνω στην Ελληνική εκκλησία στο Los Angeles".

Ο παραδοσιακός έλληνας μπαμπάς δεν ήθελε να δει την κόρη του τραγουδίστρια καλλιτέχνη. Έτσι η Βασιλική του έκανε την χάρη και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σίδνευ αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.

''Πήρα την ευχή του και μόνο τότε ξεκίνησα να κάνω καριέρα στη μουσική όπου ήξερα από τα 15 μου ότι αυτός ήταν ο δρόμος μου έχοντας μόλις ακούσει τη Billy Holiday, την ιέρεια της jazz , "Lady Day "αποκάλυψε στην συνέντευξή της.

Ο δεύτερος ανασταλτικός παράγοντας ήταν μία καθηγήτρια της που την αποθάρρυνε στη σχολική χορωδία, όπως αναφέρει το eirinika.gr.

Όταν όμως η Vassy κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό ταλέντων ραδιοφωνικού σταθμού τότε οι πόρτες άνοιξαν , η δύσπιστη καθηγήτρια ζήτησε συγνώμη και η Vassy Karagiorgos βρέθηκε να τραγουδάει live ενώπιον 80.000 Αυστραλών για την Australia day και την παρακολούθησαν 3 εκατομμύρια τηλεοπτικού κοινού.

Η διεθνής καριέρα

Τα φτερά της στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα άνοιξαν γρήγορα...

Έχει συνεργαστεί με DJ κολοσσούς στο είδος τους, όπως τον David Guetta και τον Tiesto.

Το «Chase» έχει ψηφιστεί δύο φορές Νο 1, τόσο στο Mediabase Dance Radio Chart στις ΗΠΑ όσο και στο The Aria Dance Chart στην Αυστραλία.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που μαθαίνω ότι το “Chase” είναι το Νο 1 των δίσκων που ακούγονται πιο πολύ στη χώρα», είπε σε δήλωσή της η VASSY.

Στο τελευταίο της επαγγελματικό πρότζεκτ, “Chase”, η συνεργασία με τους DJ από το Queensland, ήταν μια ευκαιρία να συνδεθεί με τη γεννέτειρά της, καθώς λόγω των περιορισμών της πανδημίας, η VASSY είχε ομολογήσει ότι της έλειπε πολύ η πατρίδα.

«Εν μέσω αυτής της αδυναμίας να επιστρέψουμε λόγω της πανδημίας και των περιορισμών καραντίνας από την αυστραλιανή κυβέρνηση, καταλήξαμε να θέλουμε να δουλέψουμε μαζί για το τραγούδι, και ήταν υπέροχο. Ένιωσα πολύ όμορφα που το φτιάξαμε με συμπατριώτες Αυστραλούς και είμαι ενθουσιασμένη για την κυκλοφορία σε Αυστραλία και ΗΠΑ» είχε πει σε παλαιότερη δήλωσή της.

Στις συνθέσεις της εξερευνά μία ευρεία γκάμα ακουσμάτων από dance, soul και reggae μέχρι και harsher.

Γνωστά τραγούδια της που έχουν κατακτήσει την κορυφή είναι τα «We Are Young», «Lost» με Afrojack, «Concrete Heart» με Disco Fries και «Nothing to Lose» με συμπαραγωγή του Tiësto.

Πέρυσι, της απονεμήθηκε ένα βραβείο–ορόσημο για την καριέρα της με την κατάταξη στον κατάλογο «The 1.000.000.000 List» για τα streams (ακροάσεις μέσω Youtube, εφαρμογών κ.λπ.) του τραγουδιού της «Bad», που άγγιξαν το ένα δισεκατομμύριο.

Τα τραγούδια της έχουν ακουστεί σε ταινίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων το «Frozen» της Disney

Aπολαύσετε το νέο της σινγκλ "Chase":

ΠΗΓΕΣ: neoskosmos.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.