ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαγικά νέα: Ο Χάρι Πότερ και η παρέα του επιστρέφουν στο Hogwarts!

Χάρι Πότερ
Το reunion των πρωταγωνιστών του Χάρι Πότερ θα κάνει πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά του 2022

Οι πρωταγωνιστές του Χάρι Πότερ γιορτάζουν τα 20 χρόνια της ταινίας Η Φιλοσοφική Λίθος με ένα μεγάλο reunion.

Οι πρωταγωνιστές του Χάρι Πότερ ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο Hogwarts για ένα μεγάλο reunion που ήδη έχει τρελάνει τους θαυμαστές του πασίγνωστου μάγου της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ!

Φέτος, η πρώτη κινηματογραφική ταινία, Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος συμπλήρωσε 20 χρόνια από την κυκλοφορία της και η Warner πρόκειται να το γιορτάσει επανενώνοντας τους πρωταγωνιστές σε ένα σπέσιαλ επεισόδιο που θα προβληθεί στο HBO Max με τίτλο Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hoghwarts.

Στο επετειακό event θα δούμε να ξανασμίγουν οι τρεις πρωταγωνιστές: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ και Εμα Γουάτσον, όπως και αρκετοί ηθοποιοί που συμμετείχαν στις ταινίες Χάρι Πότερ: Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρόμπι Κόλτρεϊν, Ρέιφ Φάινς, Τζέισον Αϊζακς, Γκάρι Ολντμαν, Ιμέλντα Στόντον, Τομ Φέλντον, Τζέιμς και Ολιβερ Φελπς, Μαρκ Γουίλιαμς, Μπόνι Ράιτ, Άλφρεντ Ινοκ, Μάθιου Λούις, Εβάνα Λιντς και Ίαν Χαρτ. Το «παρών» θα δώσει και ο Κρις Κολόμπους, σκηνοθέτης των δύο πρώτων ταινιών του franchise, ο οποίος θα υπογράψει και τη σκηνοθεσία του reunion.

Το επεισόδιο θα κάνει πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά του 2022 και θα μοιάζει με το reunion των Friends. Δηλαδή, δεν θα υπάρχει κάποιο σενάριο, αλλά οι συντελεστές θα δώσουν συνεντεύξεις, θα συζητήσουν και θα μοιραστούν ιστορίες και πληροφορίες από τα γυρίσματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα ο Κολόμπους εξέφρασε την επιθυμία να κυκλοφορήσει το director’s cut, μια τρίωρη εκδοχή της πρώτης ταινίας Χάρι Πότερ με όλες τις κομμένες σκηνές.

Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, που αποτέλεσε πιστή μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου, γνώρισε σαρωτική επιτυχία. Τη χρονιά της κυκλοφορίας της έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως. Το 2001 ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών ενώ σήμερα καταλαμβάνει την 47η θέση. Αυτό οδήγησε στην κινηματογραφική προσαρμογή και των υπόλοιπων βιβλίων της σειράς και στη δημιουργία ενός ολόκληρου σύμπαντος Χάρι Πότερ που κατέχει τη δική του ξεχωριστή θέση στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θάνος Μικρούτσικος: Τα βασανιστήρια και το ξύλο μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Γλυπτά Παρθενώνα: Η επιμονή Μητσοτάκη, το «νίπτω τας χείρας» του Τζόνσον και η ανταλλαγή των Times

Έξαλλος ο Γκλέτσος στο Περιφερειακό: «Φεύγουν τα εκατομμύρια όπου γουστάρετε και ο κόσμος πεινάει»