ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών ηθοποιός του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Pete Smith
Ο ηθοποιός Πιτ Σμιθ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας
IMDB

Ο Νεοζηλανδός ηθοποιός Πιτ Σμιθ συμμετείχε στην τελευταία ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά.

Απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών, ο ηθοποιός Πιτ Σμιθ, γνωστός στο παγκόσμιο κοινό από τη συμμετοχή του στην τρίτη ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών «Η Επιστροφή του Βασιλιά» του Πίτερ Τζάκσον.

Ο Νεοζηλανδός ηθοποιός, με καταγωγή από τη φυλή των Μαορί, πέθανε στο σπίτι του το Σάββατο, έπειτα από μακρά μάχη με νεφρική νόσο και άνοια, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος για πολύ καιρό», δήλωσε ο γιος του, Poumau Papali'i-Smith. «Τα τελευταία επτά χρόνια ήταν σε αιμοκάθαρση, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια, διαγνώστηκε με άνοια», συμπλήρωσε. «Ξεκινήσαμε να κάνουμε αιμοκάθαρση στο σπίτι, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έπαθε λοίμωξη με την οποία πάλεψε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες».

Ο θάνατος του πατέρα του είναι τεράστια απώλεια για την κοινωνία, ανέφερε στο Stuff της Νέας Ζηλανδίας, «Είναι γλυκόπικρο το συναίσθημα. H οικογένεια είναι χαρούμενη που δεν θα χρειάζεται να υποφέρει άλλο εκείνος» κατέληξε.

Ο Σμιθ έκανε το ντεμπούτο του το 1985 στην ταινία The Quiet Earth στη Νέα Ζηλανδία. Συμμετείχε επίσης στις ταινίες The Piano, Once Were Warriors και What Becomes of the Broken Hearted, όπως και στη σαπουνόπερα Shortland Street.

Το 2003 υποδύθηκε ένα από τα Όρκ στην τελευταία ταινία της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (The Lord of the Rings: The Return of the King).

Στη Νέα Ζηλανδία είχε βραβευτεί για τους ρόλους του στα The Market και Flight of the Albatross.

Ο Σμιθ ήταν παντρεμένος και με τη σύζυγό του είχαν αποκτήσει έξι παιδιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη: Πτώση των σκληρών δεικτών στις αρχές Μαρτίου - «Θα σουβλίσουμε αρνί»