ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

The Batman: Πηγή έμπνευσης ο Αλ Πατσίνο στον «Νονό» για τον Ρόμπερτ Πάτινσον

Batman-Al Pacino
Ρόμπερτ Πάτινσον ως Batman και Αλ Πατσίνο ως Michael Corleone στον Νονό
Αρχείο Newsbomb.gr

Εκτός από τον Κερτ Κομπέιν των Nirvana, πηγή έμπνευσης για τον Batman, αποτέλεσε και η ερμηνεία του Αλ Πατσίνο ως Michael Corleon στον «Νονό».

Η νέα ταινία Batman -όπως ήταν αναμενόμενο- φαίνεται να κατακτά το παγκόσμιο box office, ήδη από το πρώτο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας της στους κινηματογράφους.

Η ταινία του Ματ Ριβς με τον Ρόμπερτ Πάτινσον, τον σταρ του Twilight, στον ρόλο του «Σκοτεινού Ιππότη», που γνώρισε αρκετές καθυστερήσεις, εμπόδια και αναβολές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών: Πολ Ντέινο (Γρίφος), Κόλιν Φάρελ στον ρόλο του Πιγκουίνου, Ζόι Κράβιτς ως Catwoman, Τζέφρι Ράιτ στον ρόλο του Επιθεωρητή Γκόρντον, Τζον Τορτούρο, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Τζέιμι Λόσον και Άντι Σέρκις.

Ο γνωστός ηθοποιός, που αποτελεί τον διάδοχο του Μπεν Άφλεκ στον ρόλο, ενσαρκώνει έναν νεότερο σε ηλικία Batman και αρκετά διαφορετικό σε χαρακτήρα. Και αν ο Ματ Ριβς σε συνέντευξή του έχει εξηγήσει ότι έμπνευση για τον δικό του Batman, στάθηκε ο Κερτ Κομπέιν, αρχηγός των Nirvana, ο Πάτινσον μιλώντας τώρα στους Los Angeles Times, αποκάλυψε ότι μεγάλη έμπνευση για τον ίδιο ήταν ο Αλ Πατσίνο ως Michael Corleone στον θρυλικό «Νονό» του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

«Στην πρώτη μας συνάντηση, ο Ματ ανέφερε ότι ο Κερτ Κομπέιν ήταν ένας από τους βασικούς άξονες του χαρακτήρα. Αυτό ακριβώς ήταν που μου έβαλε κάτι στο μυαλό», ανέφερε ο Πάτινσον σε συνέντευξή του στους Los Angeles Times και πρόσθεσε: «Θυμάμαι ότι μιλήσαμε πολύ και για τον Michael Corleone».

Η σύνδεση με τον πρωταγωνιστή του «Νονού» του Αλ Πατσίνο είναι λογική, καθώς και οι δύο χαρακτήρες είναι κληρονόμοι τεράστιων περιουσιακών στοιχείων που λειτουργούν σε ηθικά γκρίζες ζώνες ενώ προσπαθούν να ανακαλύψουν την πραγματική τους ταυτότητα.

Ο Ριβς ανέπτυξε αναλυτικά τον Μπρους Γουέιν του Πάτινσον, λέγοντας ότι «είναι ένας χαρακτήρας που ουσιαστικά έχει κολλήσει συναισθηματικά στην ηλικία των 10 ετών, και αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι έχει αυτό το δίχτυ ασφαλείας που είναι η απίστευτη περιουσία του. Αλλά επιλέγει να κάνει αυτό το πολύ γενναίο, τολμηρό, απερίσκεπτο, σχεδόν αυτοκτονικό πράγμα, προσπαθώντας να βρει νόημα στη ζωή του βγαίνοντας έξω και παίρνοντας το νόμο στα χέρια του».

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Τέχνη, πόλεμος και F1 - Οι νέες σειρές και οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα