ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όλες οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν σήμερα στα σινεμά

Άγρια Νύχτα
Άγρια Νύχτα, από σήμερα στα ελληνικά σινεμά
Tulip Entertainment

Αυτές είναι οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Μια πληθώρα νέων ταινιών για κάθε γούστο, «προσγειώνεται» από σήμερα στα ελληνικά σινεμά. Θα καταφέρουν οι νέες πρεμιέρες αλλά και η εορταστική περίοδος να προσελκύσουν τους θεατές στις σκοτεινές αίθουσες; Ένα ερώτημα που θα απαντηθεί σύντομα από τα στοιχεία που ελληνικού box office την επόμενη εβδομάδα...

Άγρια Νύχτα (Violent Night)

Μια ομάδα μισθοφόρων εισβάλει την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια έπαυλη μιας πλούσιας οικογένειας, παίρνοντας όλους όσους βρίσκονται μέσα για ομήρους. Ωστόσο δεν είναι προετοιμασμένοι για έναν μαχητή-έκπληξη: ο Άγιος Βασίλης (Ντέιβιντ Χάρμπουρ) τυγχάνει να βρίσκεται στη γειτονιά και πολύ σύντομα θα δείξει στους κακοποιούς ότι δεν είναι και τόσο άγιος.

Ησυχία 6-9 (Silence 6-9)

Ένας άντρας και μια γυναίκα, ο Άρης και η Άννα, συναντιούνται τυχαία σε μια μικρή, παραθαλάσσια πόλη. Είναι οι μόνοι ξένοι σε μια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν τις φωνές των Εξαφανισμένων, κατοίκων της που έχουν χαθεί ξαφνικά και αδικαιολόγητα. Καθώς παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή και τις παράξενες τακτικές που έχουν επινοήσει αυτοί που έμειναν πίσω προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους Εξαφανισμένους, η Άννα και ο Άρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Άννα εξαφανίζεται.

Η Ησυχία 6-9, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι (Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα), απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Linea d’ Οmbra (Ιταλία), και πραγματοποίησε την ελληνική της πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, Επίσημη Πρώτη του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου).

Οι Πέντε Διάβολοι (The Five Devils)

Γυρισμένη σε φιλμ, η νέα μυστηριώδης ταινία της ταλαντούχας Λέα Μιζιούς ακολουθεί το διάσημο σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία Ava, που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες.
Η ευαίσθητη, σουρεαλιστική, σαγηνευτική δεύτερη ταινία στρέφει το βλέμμα στη μητρότητα και τα καταπιεσμένα συναισθήματα με φόντο ένα παραμυθένιο ορεινό χωριό. Με πρωταγωνίστρια την καθηλωτική Αντέλ Εξαρχόπουλος (Η ζωή της Αντέλ) και ένα αφοπλιστικό πρωτοεμφανιζόμενο μικρό κορίτσι (Σάλι Ντραμέ), οι Πέντε Διάβολοι ακροβατούν τολμηρά ανάμεσα σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη για να αποκαλύψουν τα μυστικά μιας διαφορετικής οικογένειας.

Η Βίκυ (Σάλι Ντραμέ), ένα παράξενο και μοναχικό κοριτσάκι, έχει ένα μαγικό χάρισμα: μπορεί να αναπαράγει όποιο άρωμα της αρέσει που μετά συλλέγει σε μια σειρά από βάζα με σχολαστικές ετικέτες. Έχει αιχμαλωτίσει κρυφά το άρωμα της μητέρας της Τζοάν (Αντέλ Εξαρχόπουλος), για την οποία τρέφει μια άγρια, υπερβολική αγάπη. Όταν η αδερφή του πατέρα της μπαίνει στη ζωή τους, η Βίκυ αναπαράγει τη μυρωδιά της και μεταφέρεται σε σκοτεινές αναμνήσεις που την οδηγούν να ανακαλύψει τα μυστικά του χωριού, της οικογένειάς της, αλλά και της ίδιας της ύπαρξής της.

Η Ιστορία της Γυναίκας Μου (The Story of My Wife)

Σε ένα παρισινό καφέ των αρχών του 20ού αιώνα, ένας ναυτικός βάζει στοίχημα να παντρευτεί την πρώτη γυναίκα που θα δει να διαβαίνει την πόρτα. Ευτυχώς γι' αυτόν, η γυναίκα για την οποία κερδίζει το στοίχημα είναι η εκθαμβωτική Λίζι. Δυστυχώς, όμως, ένας γάμος που ξεκινά σαν χαριτωμένο αστείο σύντομα μετατρέπεται σε μια συναισθηματικά επώδυνη καταβύθιση στη ζήλεια.

Πιο Πολύ Από Ποτέ (Plus Que Jamais)

Το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο Βίκι Κριπς («Αόρατη Κλωστή», «Κορσάζ») και Γκασπάρ Ουλιέλ («Saint Laurent», «Οι Ατελείωτοι Αρραβώνες») εντυπωσιάζουν στο «Πιο Πολύ από Ποτέ», μια βαθιά συγκινητική ιστορία για το πώς μπορείς να γεμίσεις τη ζωή σου φως, ακόμη και πριν το τέλος.

Επίσημη Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών.

Λευκός θόρυβος (White Noise)

Ξεκαρδιστική αλλά και τρομακτική, λυρική και παράδοξη, συνηθισμένη και ταυτόχρονα αποκαλυπτική, η ταινία δραματοποιεί τις προσπάθειες μιας σύγχρονης αμερικανικής οικογένειας να ανταπεξέλθει στις τετριμμένες συγκρούσεις της καθημερινής ζωής, παλεύοντας παράλληλα με τα οικουμενικά μυστήρια της αγάπης, του θανάτου και της πιθανότητας να ευτυχήσει κανείς σε έναν αβέβαιο κόσμο.

R.M.N

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ο Matthias, αφού παραιτείται από την εργασία του στη Γερμανία, επιστρέφει στην πατρίδα του, ένα πολυεθνικό χωριό στην Τρανσυλβανία. Επιθυμεί να έχει περισσότερη συμμετοχή στην ανατροφή του γιου του Rudi, που για αρκετό καιρό είχε αναλάβει αποκλειστικά η μητέρα του Ana, και έτσι το παιδί να ξεπεράσει τις φοβίες που τον ταλαιπωρούν. Επιπλέον ανησυχεί για τον ηλικιωμένο πατέρα του και ταυτόχρονα ανυπομονεί να δει την πρώην ερωμένη του Csilla.

Όταν μερικοί νέοι εργάτες προσλαμβάνονται στο εργοστάσιο που διοικεί η Csilla, η ειρήνη στην κοινότητα διαταράσσεται. Φοβίες, απογοητεύσεις, πάθη και συγκρούσεις έρχονται στην επιφάνεια, πάνω από το λεπτό επίχρισμα της κατανόησης και της ηρεμίας.

Στο Σκοτάδι (Darkling)

Μία οικογένεια που ζει στο Κόσοβο μεταπολεμικά, η οποία προστατεύεται από το KFOR (Kosovo Force: οργάνωση για τη διατήρηση της ειρήνης, ελεγχόμενη από το ΝΑΤΟ) κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν πέφτει το σκοτάδι βιώνει μια τρομακτική δοκιμασία. Τα μέλη της αγωνίζονται για να αποδείξουν πως ο φόβος τους είναι δικαιολογημένος, να μη χάσουν τα λογικά τους και να παραμείνουν ζωντανά.

Καραγκιόζης The Movie

Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στην γραπτή τους επικοινωνία.

Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που λέει πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος! Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον Διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο Γραμματικός του χωριού και πιάνει, γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί.


Διαβάστε επίσης

Netflix: Πρώτη ματιά στην τέταρτη σεζόν του «You»

Τα «Μαγνητικά Πεδία» στους 92 τίτλους για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας

Box Office:Προβληματισμός και χαμηλές πτήσεις στα εισιτήρια των σινεμά