ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα ύστερα του κόσμου: Το Βασιλικό Μπαλέτο θα χορέψει Black Sabbath

O frontman των Black Sabbath, Ozzy Osbourne
O frontman των Black Sabbath, Ozzy Osbourne
Getty images

Η παράσταση «Black Sabbath-The Ballet» του Μπέρμιγχαμ, είναι «η πρώτη παγκόσμια xέβι μέταλ χορευτική εμπειρία».

Mία νέα παραγωγή του Βασιλικού Μπαλέτου του Μπέρμιγχαμ με τίτλο «Black Sabbath-The Ballet» ανακοίνωσε ο Κάρλος Ακόστα διευθυντής του Βασιλικού Μπαλέτου.

H παράσταση που χαρακτηρίζεται ως «η πρώτη παγκόσμια xέβι μέταλ χορευτική εμπειρία», θα είναι σε τρεις πράξεις και θα περιλαμβάνει οκτώ κομμάτια των Black Sabbath, μεταξύ των οποίων τα «Paranoid, War Pigs, Orchid και Sabbath Bloody Sabbath» σε νέες ενορχηστρώσεις από τη Royal Ballet Sinfonia, αλλά και νέες συνθέσεις εμπνευσμένες από τα τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος.

«Οι Black Sabbath είναι ίσως το μεγαλύτερο εξαγώγιμο "προϊόν" του Μπέρμιγχαμ, η πιο διάσημη πολιτιστική οντότητα που αναδύθηκε ποτέ από την πόλη, οπότε ήταν φυσικό να μου φανεί ελκυστική η ιδέα μιας συνεργασίας μεταξύ αυτών που οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ό,τι πιο απίθανο να συμβεί», ανάφερε ο Βρετανός σταρ του μπαλέτου Κάρλος Ακόστα.

Στόχος του όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα το 2020 ήταν να προσελκύσει περισσότερους θεατές στις παραστάσεις με σύγχρονη θεματολογία.

Ο συνιδρυτής και κιθαρίστας του συγκροτήματος Τόνι Αϊόμι, δήλωσε ότι «ποτέ δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να ταιριάξουν οι Black Sabbath με το μπαλέτο, αλλά ακούγεται ωραίο! Ανυπομονώ να δω πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό».

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Birmingham Hippodrome στις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Guardian.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Interpol και Siouxsie στο Release Athens x SNF Nostos

Όουεν Γουίλσον: Θα είναι σαν τον Μπομπ Ρος αλλά δεν θα είναι ο Μπομπ Ρος

Νέο κέρινο ομοίωμα της Rihanna στο Μαντάμ Τισό της Νέας Υόρκης