πολιτιστική ατζέντα events
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα Newsbomb.gr: Ο Γιάννης Χαρούλης και τα ραντεβού της τελευταίας στιγμής

Τα ραντεβού μας με την Τέχνη για αυτή την εβδομάδα: Μουσική, θέατρο, σινεμά και βιβλίο.

O Γιάννης Χαρούλης ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ενώ η Μαρία Παπαγεωργίου έρχεται ανανεωμένη στον Σταυρό του Νότου. Οι θεατρόφιλοι δείτε ποιες παραστάσεις προλαβαίνετε να δείτε, ενώ οι φαν της μεγάλης οθόνης μην χάσετε τη γαλλική ταινία Παρίσι ξανά (Paris Memories) που «ζωντανεύει» τις μνήμες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Μπατακλάν και Charlie Hebdo.

Μουσική

Γιάννης Χαρούλης, VOX

Αυτή την εβδομάδα ο Γιάννης Χαρούλης ολοκληρώνει τις εμφανίσεις του στο VOX. Πρόκειται για τις εμφανίσεις της 7ης και 8ης Μαρτίου που είχε αναβάλλει, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Ο δημοφιλής ερμηνευτής θα ανέβει στη σκηνή του VOX την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Μαρία Παπαγεωργίου, Σταυρός του Νότου

Από την Παρασκευή 17 Μαρτίου και για 4 Παρασκευές (17, 24, 31 Μαρτίου και 7 Απριλίου) η Μαρία Παπαγεωργίου με την ανανεωμένη μπάντα της, παρουσιάζει την καινούργια συναυλιακή της πρόταση.

Η Μαρία Παπαγεωργίου στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου
Η Μαρία Παπαγεωργίου στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του ΝότουΒάσια Αναγνωστοπούλου

Ο καινούριος δίσκος της με τίτλο «Ο Τελευταίος Αναλογικός Έρωτας»,
η συνάντησή της με τον Μίκη Θεοδωράκη, η καρμική σύνδεσή της με τον Παύλο Παυλίδη, η αγάπη της για τον Τζίμη Πανούση και τα Διάφανα Κρίνα,
ο σεβασμός της για τους παραδοσιακούς σκοπούς και βέβαια η καθηλωτική ερμηνεία της και εκείνη η σπάνια, γοητευτική και συνάμα οικεία ατμόσφαιρα που η Μαρία Παπαγεωργίου δημιουργεί στα live της, όλα θα βρίσκονται εκεί.

Θέατρο

Παγίδα, θέατρο Ζήνα

Στις 19 Μαρτίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις στο Θέατρο ΖΙΝΑ
για το αστυνομικό έργο «Η Παγίδα», που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους.

Η παράσταση θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη όπου θα κάνει πρεμιέρα
στο Θέατρο Αριστοτέλειον, στις 24 Μαρτίου 2023.

Όπως τη χαρακτήρισε ο μέγας θαυμαστής της, Άλφρεντ Χίτσκοκ,
«Η Παγίδα» είναι ένα πρωτότυπο μίγμα από βιτριόλι και μαρμελάδα, που κάνει το συγγραφέα της να μοιάζει γιος της Αγκάθα Κρίστι από τη μια και του Κάρλο Γκολντόνι από την άλλη.

Γιώργος Κωνσταντίνου και Βλαδίμηρος ΚυριακίδηςΜαριλένα Αναστασιάδου

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι επισκέπτεται ένα ορεινό Γαλλικό χωριό. Ύστερα από λίγες μέρες, η σύζυγος εξαφανίζεται και ο σύζυγος συνεργάζεται επίμονα με τις αρχές να την
εντοπίσουν. Ο αστυνόμος του χωριού πιστεύει ότι πρόκειται για ένα πείσμα της γυναίκας και ότι εκείνη θα επιστρέψει. Λίγο αργότερα, ο σύζυγος ενημερώνεται ότι η σύζυγός του είναι καλά και ότι γυρίζει σε εκείνον. Πράγματι επιστρέφει, αλλά δεν είναι η γυναίκα του.

Σκηνοθεσία, Πέτρος Ζούλιας. Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη, Τάκης Παπαματθαίου, Μαρία Αντουλινάκη και Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Φιλιά, Όσκαρ..., θέατρο Αθηνών

Τελευταίος μήνας παραστάσεων για τη μεγάλη sold out επιτυχία της φετινής σεζόν Φιλιά, Όσκαρ.... Η πιο γλυκόπικρη ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης ολοκληρώνεται την Κυριακή 9 Απριλίου στο Θέατρο Αθηνών. Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις σκηνοθετεί και διασκευάζει για το θέατρο την αριστουργηματική νουβέλα του Éric-Emmanuel Schmitt.

Φιλιά, Όσκαρ....
Φιλιά, Όσκαρ....Tony Kris

Στον ρόλο του Όσκαρ ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Κυρία Ροζ η Αγοραστή Αρβανίτη. Σπαρακτική, αστεία, τρυφερή, η μοναδική ιστορία του μικρού Όσκαρ, που αψηφά τον ίδιο τον θάνατο με το χιούμορ και τη φαντασία.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή ώρα 19:30. Πέμπτη ώρα 20:00. Παρασκευή και Σάββατο 21:00

Σινεμά

Παρίσι ξανά (Paris Memories)

Ένα σαββατιάτικο, φθινοπωρινό βράδυ, η Μία βιώνει μια τρομοκρατική επίθεση σε ένα παρισινό μπιστρό. Τρεις μήνες μετά, πασχίζει να θυμηθεί τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ και πώς να ανακτήσει τη ζωή της για να βρει ξανά την ευτυχία. Όμως δεν είναι πια η ίδια και το Παρίσι δεν είναι πια το ίδιο…

Βιβλίο

Ο Τίγρης, Το Κοράκι Κι Ο Θεός, Γιάννης Αγγελάκας

Ο Τίγρης, Το Κοράκι Κι Ο Θεός, Γιάννης Αγγελάκας
Ο Τίγρης, Το Κοράκι Κι Ο Θεός, Γιάννης Αγγελάκας


O Γιάννης Αγγελάκας σημειώνει για το νέο του βιβλίο (εκδόσεις Καστανιώτη):

«Συγχαρητήρια! Κάνατε μια εύστοχη επιλογή. Κρατάτε στα χέρια σας ένα όμορφο και οικονομικό ανάγνωσμα. Όμορφο γιατί το έγραψα ΕΓΩ και οικονομικό γιατί, χωρίς να το ξέρετε, κρατάτε στα χέρια σας όχι ένα, αλλά δύο βιβλία, το ένα μέσα στο άλλο.

Στο ένα θα γνωρίσετε δύο κατά φαντασίαν συγγραφείς, έναν κατά φαντασίαν Θεό και κάποιον Κόκκινο. Στο άλλο… Τι να σας πω για το άλλο; Ένα μόνο θα σας πω, ξεκινάει έτσι:

Η γέννηση, καμιά φορά, είναι θλιβερότερη και πιο δύσκολη από τον θάνατο, ειδικά αν γεννιέσαι φτωχός…

Φοβερό, ε!

Όπως και να ’χει, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το να αγοράζεις δύο βιβλία στην τιμή του ενός δεν είναι λίγο πράμα. Εύχομαι να σας αρέσουν και τα δύο ή, έστω, το ένα, ή και κανένα. Σας χαιρετώ από τον παράδεισο του συγγραφέα. Καλή ανάγνωση!».

Μην χάσετε...

Την ATHENS HALF MARATHON expo που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Η έκθεση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως και τις 18 Μαρτίου και θα συνοδεύσει για ακόμη μία χρονιά την ομώνυμη αθλητική διοργάνωση.

marathon
Πηγή: Pixabay

Ωράριο Λειτουργίας:
Πέμπτη 16/03: 13:00 – 20:00
Παρασκευή 17/03: 10:00 – 20:00
Σάββατο 18/03: 10:00 – 18:00

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.


Διαβάστε επίσης

Χρήστος Θηβαίος στο Newsbomb.gr: «Γιατί θα μείνω για πάντα τερματοφύλακας»

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου παραλίγο νοσηλευτής - Οι πρώτες βοήθειες και η θεραπευτική ιππασία

Φοίβος Δεληβοριάς: Το παρατσούκλι από τον Κολοκοτρώνη και το ραπάρισμα του Βέγγου



Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ