ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το συλλυπητήριο μήνυμα της Λίνας Μενδώνη για τον θάνατο του Φερνάντο Μποτέρο

Το συλλυπητήριο μήνυμα της Λίνας Μενδώνη για τον θάνατο του Φερνάντο Μποτέρο
AP.

«Ο Φερνάντο Μποτέρο διεύρυνε και δόξαζε τον αισθησιασμό της ζωής», υπογράμμισε η Υπουργός Πολιτισμού, για την απώλεια του σπουδαίου ζωγράφου και γλύπτη.

Χθες (15/09), απεβίωσε ο Κολομβιανός ζωγράφος και γλύπτης, Φερνάντο Μποτέρο, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο. «Πέθανε ο Φερνάντο Μποτέρο, ο ζωγράφος των παραδόσεων και των ατελειών μας, ο ζωγράφος των αρετών μας», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Φερνάντο Μποτέρο, γεννημένος το 1932 στο Μεντεγίν, θεωρείτο ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα.

Πληροφορούμενη την απώλεια του Φερνάντο Μποτέρο, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τόνισε ότι «ο γλύπτης και ζωγράφος Φερνάντο Μποτέρο, με το αναγνωρίσιμο στυλ του, τις πληθωρικές φιγούρες του πάντα στο επίκεντρο των συνθέσεών του, ήταν μία ξεχωριστή περίπτωση της μοντέρνας τέχνης, που όπως εκείνος έλεγε, διεύρυνε και δόξαζε τον αισθησιασμό της ζωής.

Ο Μποτέρο έχει μία ειδική σχέση με εμάς, τους Έλληνες. Σύζυγος της γλύπτριας Σοφίας Βάρη επί 46 χρόνια, η οποία “έφυγε” από τη ζωή τον Μάιο, αγάπησε την Ελλάδα, εργάσθηκε εδώ, στο σπίτι τους, στην Εύβοια και πολλά έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στη χώρα μας. “Αγαπώ πολύ την Ελλάδα, γιατί μού αρέσουν οι Έλληνες, η φιλοξενία και η ζεστασιά τους”, έλεγε. Ήταν μία από τις πολλές περιπτώσεις πολιτών του κόσμου, που έχουν κλείσει την Ελλάδα στην καρδιά τους. Γι’ αυτό τον αποχαιρετούμε, σαν να ήταν ένας από μας».

Σχετικές ειδήσεις