ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Beyonce τραγουδάει Ντόλι Πάρτον στο νέο της άλμπουμ

Μπιγιόνσε
Η διάσημη country μπαλάντα της Ντόλι Πάρτον, φιγουράρει μέσα στο νέο άλμπουμ της Beyonce
Kevin Mazur/Getty Images for The Recording Academy

Το νέο άλμπουμ της Beyonce κυκλοφορεί στις 29 Μαρτίου

Λίγες ώρες πριν την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ, η Beyoncé αποκάλυψε τη λίστα των τραγουδιών μέσω ανάρτησή στο Instagram.

Συγκεκριμένα, η Queen Bey, ανάρτησε μια φωτογραφία με τους τίτλους των κομματιών του δεύτερους μέρους της τριλογίας «Renaissance».

Όπως διαπιστώνουμε, μεταξύ των νέων κομματιών βρίσκονται και πασίγνωστα τραγούδια από θρύλους της country μουσικής όπως είναι οι: Γουίλι Νέλσον και Ντόλι Πάρτον. Αν και το γραφικό δεν αποκαλύπτει εάν οι τραγουδιστές συμμετέχουν στο άλμπουμ ή αναφέρονται απλώς, ωστόσο επιβεβαιώνει κάτι που οι θαυμαστές υποψιάζονταν εδώ και καιρό. η Beyoncé θα διασκευάσει την αγαπημένη country μπαλάντα της Ντόλι Πάρτον, «Jolene».


Θυμίζουμε ότι η country τραγουδίστρια έχει δηλώσει δημόσια την στήριξη και τον ενθουσιασμό της για τα country βήματα της Queen Bey.

Εκτός από τα ήδη singles «Texas Hold ‘Em» και «16 Carriages» που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, μερικά από τα νέα κομμάτια περιλαμβάνουν στο επερχόμενο άλμπουμ είναι τα «Protector», «Bodyguard», «My Rose» και «Flamenco».

Αν και το Cowboy Carter θα κυκλοφορήσει αύριο, 29 Μαρτίου, η Beyoncé έχει ήδη γράψει ιστορία με το νέο της άλμπουμ. Τον Φεβρουάριο, η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, έφτασε στο Νο. 1 του τσαρτ Hot Country Songs με το «Texas Hold ‘Em», και έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που έφτασε στην κορυφή του εν λόγω chart.

Εκτός από τους δίσκους της κάντρι, η τραγουδίστρια προηγουμένως είχε ενημερώσει τους θαυμαστές ότι, παρά τους πειραματισμούς με το είδος, θεωρεί ότι αυτό είναι ένα άλμπουμ της Beyoncé κατά καιρούς.

Την έκανε επίσης τη δεύτερη σόλο καλλιτέχνιδα που κάνει ντεμπούτο στο Νο 1, μετά την Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) το 2021 με τις επανεκτελέσεις των «Love Story» και «All Too Well».

«Αυτό το άλμπουμ χρειάστηκε πάνω από πέντε χρόνια για να γίνει», έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram. «Γεννήθηκε από μια εμπειρία που είχα πριν από χρόνια, όπου δεν ένιωθα ευπρόσδεκτη… και ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι δεν ήμουν. Όμως, λόγω αυτής της εμπειρίας, έκανα μια βαθύτερη βουτιά στην ιστορία της Country μουσικής και μελέτησα το πλούσιο μουσικό μας αρχείο. Είναι ωραίο να βλέπεις πώς η μουσική μπορεί να ενώσει τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα ενισχύει τις φωνές μερικών από τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τόσο μεγάλο μέρος της ζωής τους διαμορφώνοντας τη μουσική μας ιστορία».

Πρόσθεσε, «Οι κριτικές που δέχθηκα όταν μπήκα για πρώτη φορά σε αυτό το είδος με ανάγκασαν να ξεπεράσω τους περιορισμούς που μου είχαν τεθεί. Το Act II είναι αποτέλεσμα της πρόκλησης στον εαυτό μου και του χρόνου μου ώστε να λυγίσω και να συνδυάσω τα είδη [μουσικής] για να δημιουργήσω αυτό το έργο».

Διαβάστε επίσης

Το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ δεν εξουσιόδοτησε την προβολή διαφήμισης για το άλμπουμ της Beyoncé

Beyonce: Γυμνή σαν Αφροδίτη στο εξώφυλλο του νέου της άλμπουμ

Η Beyoncé γράφει ιστορία: Eίναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που κατακτά την κορυφή των country charts