ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Zoom Escaper: Εργαλείο για «κοπάνες» από συναντήσεις στο Zoom

Zoom Escaper: Εργαλείο για «κοπάνες» από συναντήσεις στο Zoom
AP

Το Zoom είναι αναμφίβολα μία από τις «εφαρμογές της πανδημίας», επιτρέποντας εύκολες online συναντήσεις μέσω βίντεο – ωστόσο πολλοί βρίσκουν αυτή την κατάσταση δυσάρεστη, και δεν θα έβρισκαν καθόλου αδιάφορη τη δυνατότητα να αποφύγουν κάποιες από αυτές. Και επειδή στην εποχή μας εμφανίζονται εργαλεία για τα πάντα…δημιουργήθηκε το Zoom Escaper: Μια νέα εφαρμογή, η οποία δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να αποφύγει τη συνάντηση μέσω…ψεύτικων ήχων.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του TheVerge, η συγκεκριμένη δωρεάν εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να προσθέσει μια σειρά ψεύτικων ηχητικών εφέ στο επόμενο Zoom Call, παρέχοντάς του αφορμή για να βγει από τη συνάντηση (ή/και κάνοντάς την ανυπόφορη για τους συνομιλητές του).

Μεταξύ των ήχων αυτών είναι γαβγίσματα σκύλων, ήχοι οικοδομικής δραστηριότητας, μωρά που κλαίνε ή πιο «ύπουλες» επιλογές, όπως υποτιθέμενες διακοπές και ηχώς. Δημιουργός του είναι ο Σαμ Λαβίν, καλλιτέχνης, και η χρήση του είναι πολύ απλή- χρειάζεται μόνο το κατέβασμα ενός δωρεάν λογισμικού ονόματι VB-Audio που περνά το audio του χρήστη μέσα από την ιστοσελίδα του, και ακολουθούν οι παρεμβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Zoom Escaper δεν είναι το πρώτο από τα εγχειρήματα τέτοιου τύπου του Λαβίν: Ενδεικτικά, το 2016 είχε φτιάξει το Slow Hot Computer, μια ιστοσελίδα η οποία κάνει τον υπολογιστή να λειτουργεί αργά και σε υψηλές θερμοκρασίες. «Χρησιμοποιήστε το στη δουλειά για να μειώσετε την παραγωγικότητά σας» λέει ο ίδιος. Επίσης, υπάρχει και το Zoom Deleter, το οποίο είναι ένα μικρό πρόγραμμα που τρέχει στον υπολογιστή περιμένοντας να εντοπίσει την παρουσία του Zoom: Εάν συμβεί κάτι τέτοιο…το διαγράφει.