ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Resident Evil Village: Ένα σκοτεινό χωριό βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες

Resident Evil Village

Η Capcom συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε και εμείς περάσαμε με τον καλύτερο τρόπο 12 ώρες gaming.

Όταν ακούς τη λέξη «χωριό» το μυαλό πάει αυτόματα σε φύση, διακοπές και στιγμές χαλάρωσης. Μόνο που για τον Ethan Winters αυτή η λέξη έγινε ο απόλυτος εφιάλτης στο νέο κεφάλαιο του Resident Evil.

Το «πείραμα» της Capcom στο Resident Evil 7 να κάνει first person το παιχνίδι, ήταν απολύτως επιτυχημένο και έτσι φτάσαμε στο RE8 Village, όπου με τον ίδιο τρόπο αλλά και το ίδιο πρόσωπο, συνεχίζεται η δράση.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα sequel του RE7 Biohazard που κυκλοφόρησε το 2017. Πρωταγωνιστής ο Ethan Winters που από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού βρίσκεται μπλεγμένος σε κάτι που δεν μπορούσε να φανταστεί και στη συνέχεια το gameplay εξελίσσεται σε ένα σκοτεινό χωριό, γεμάτο λυκανθρώπους και πολλά άλλα.

Δεν πρόκειται για αχανή έκταση, αλλά αρκετή να σε κάνει να ζήσεις το… horror του παιχνιδιού, να ψάξεις, να κάνεις πολλά upgrade στα όπλα σου και να χαλάσεις πολλές σφαίρες σε ζόμπι, ιπτάμενα τέρατα, μεταλλαγμένους και bosses. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα ξεμείνεις από πολεμοφόδια και αυτό κάνει ακόμα πιο διασκεδαστικό το παιχνίδι παρά τις πολλές ώρες που θα χρειαστείς για να το τερματίσεις.

Το Resident Evil Village δεν θα σε κάνει να πεταχτείς από την καρέκλα σου πολλές φορές. Είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει το τρόμο με τη δράση σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Παράπονα έχουμε, όπως οι υπερβολές που θα συναντήσεις σε κάποια σημεία και ίσως τα γραφικά. Όχι, φυσικά δεν μιλάμε και γραφικά χαμηλού επιπέδου, όμως παίζοντας το game σε κονσόλα νέας γενιάς, θα περιμέναμε να είναι και αντίστοιχα της νέας εποχής. Το story όμως και η ασταμάτητη δράση σε αποζημιώνουν για τα καλά, αφήνοντας πίσω τα λίγα άσχημα που θα βρεις.

Με λίγα λόγια: το Resident Evil Village είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να παίξει κάθε λάτρης της σειράς και φυσικά εκείνοι των horror games. Μπορεί οι 10-12 ώρες (αναλόγως το επίπεδο που θα παίξεις) να φαίνονται σε κάποιον πολλές, όμως κυριολεκτικά περνάνε… νεράκι.

Αν σου άρεσε το RE7 τότε σίγουρα θα σου αρέσει το νέο κεφάλαιο της Capcom, καθώς είναι πιο πληθωρικό και καλύπτει ένα πιο ευρύ φάσμα gaming γούστων. Η ατμόσφαιρα και αυτά που θα συναντήσεις σε αυτό το χωριό θα σου μείνουν… αξέχαστα!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Κορυφώνονται οι έρευνες - Η αναζήτηση στις φυλακές και τα νέα στοιχεία