ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ολογραφική τρισδιάστατη οθόνη με ζώνη θέασης 1809 μοιρών!

Ολογραφική τρισδιάστατη οθόνη με ζώνη θέασης 1809 μοιρών!

Η Hewlett-Packard (HP) αναπτύσσει μια ολογραφική τρισδιάστατη οθόνη με ζώνη θέασης 180 μοιρών, σύμφωνα με το MIT Technology Revue

Οι ερευνητές στα εργαστήρια τεχνολογίας της Hp εργάζονται πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν μια πρωτότυπη οθόνη που θα εμφανίζει ολογραφικού τύπου εικόνες, χωρίς να απαιτείται η χρήση τρισδιάστατων γυαλιών.

Στην πράξη, η οθόνη θα επιτρέπει την προβολή τρισδιάστατων εικόνων δίχως να χρειάζεται ο θεατής να βλέπει υπό συγκεκριμένη οπτική γωνία.

Η τεχνική που καθιστά δυνατή την παρακολούθηση τρισδιάστατων εικόνων δίχως τη χρήση ειδικών γυαλιών αξιοποιεί τα λεγόμενα «pixels κατεύθυνσης».

Ουσιαστικά, η οθόνη αποτελείται από μικροσκοπικά «αυλάκια» που εκπέμπουν την εικόνα προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Κάθε pixel διαθέτει τρία «αυλάκια» εκπέμποντας κόκκινο, πράσινο και μπλε φως σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στη συνέχεια, το φως «φιλτράρεται» σε δεύτερο επίπεδο από την οθόνη - τύπου LCD - και προβάλλεται ως εικόνα - τρισδιάστατη πλέον - στον θεατή.

Η οθόνη ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο κατασκευής. Το ίδιο εξάλλου ισχύει και για το οπτικό υλικό που θα προβάλλεται στην οθόνη. Με λίγα λόγια, όπως υπογράμμισαν ερευνητές της HP, απαιτούνται 200 διαφορετικές εικόνες προκειμένου η πρωτότυπη οθόνη να «συνθέσει» μια και μόνο τρισδιάστατη εικόνα.