Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ταξίδι στα φεγγάρια του Δία - Έλληνες πίσω από το εγχείρημα

Newsbomb

Σκοπός της φιλόδοξης αυτής αποστολής, είναι η διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες οι δορυφόροι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή.

Το διαστημόπλοιο Jupiter Icy Moons Explorer ή JUICE της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος είναι έτοιμο να εκτοξευτεί στις 15:15 ώρα Ελλάδος από την Γαλλική Γουιάνα, με προορισμό τον Δία.

Σκοπός της φιλόδοξης αυτής αποστολής, είναι η διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες οι δορυφόροι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή, καθώς μέχρι σήμερα υποψιαζόμαστε ότι στο εσωτερικό τους υπάρχει νερό σε υγρή μορφή! Από τα δεδομένα που θα συγκεντρώσει το JUICE, θα προκύψουν σπουδαία συμπεράσματα, όχι μόνο για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, αλλά για ολόκληρο το γνωστό μας σύμπαν, καθώς πλέον, «θα γνωρίζουμε που να κοιτάξουμε» όταν θα αναζητούμε εξωγήινη ζωή!

Το JUICE (Jupiter Icy Moons Explorer) θα πραγματοποιήσει ενδελεχείς μελέτες των δορυφόρων του Δία, του Γανυμήδη, της Ευρώπης και της Καλλιστώ, ενώ αναμένεται να παρέχει κρίσιμη γνώση σχετικά με την ατμόσφαιρα του αέριου γίγαντα, του Δία. Για τον Γανυμήδη και την Καλλιστώ, ο σκοπός είναι ο εντοπισμός των υπόγειων ωκεανών και η μελέτη των ιδιοτήτων τους, καθώς και του μαγνητικού τους πεδίου. Για την Ευρώπη, έμφαση θα δοθεί στα οργανικά στοιχεία που αποτελούν την προϋπόθεση και τη βάση για την ανάπτυξη της ζωής.