ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπενταύγουστος: Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Έλληνες

Δεκαπενταύγουστος: Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Έλληνες

Μεγάλο κύμα παραθεριστών αναμένεται να πλημμυρίσει το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου τα νησιά και τα παραλιακά θέρετρα της χώρας μας.

H Χαλκιδική είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Έλληνες ταξιδιώτες φέτος τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία από τη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχειακών τιμών, trivago.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας, την οποία διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Ιουνίου και 9 Αυγούστου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 13 και 17 Αυγούστου 2015, με ελάχιστη διαμονή μιας διανυκτέρευσης, η Χαλκιδική εκτόπισε την Πάργα η οποία πέρυσι τέτοια περίοδο ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων, παραμένοντας ωστόσο στους κορυφαίους προορισμούς και φέτος.

Υψηλότερα στις προτιμήσεις των Ελλήνων είναι φέτος και η Θάσος, η οποία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Τα νησιά του Ιονίου φαίνεται να προτιμώνται περισσότερο συγκριτικά με το περασμένο καλοκαίρι, αφού φέτος είναι ψηλά στις προτιμήσεις η Λευκάδα και η Ζάκυνθος, ενώ την εμφάνισή της στους είκοσι δημοφιλέστερους προορισμούς κάνει φέτος και η Κεφαλλονιά.

Τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, παραμένουν αγαπημένοι προορισμοί και αυτή τη χρονιά. Τα Χανιά παραμένουν σταθερά μεταξύ των δημοφιλέστερων επιλογών των Ελλήνων, τόσο πέρυσι, όσο και φέτος.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί που προτιμούν οι Έλληνες για το Δεκαπενταύγουστο 2015:

1.Χαλκιδική
2.Θάσος
3.Λευκάδα
4.Αίγινα
5.Σαντορίνη
6.Ζάκυνθος
7.Άνδρος
8.Πήλιο
9.Μήλος
10.Πάργα
11.Τήνος
12.Κέρκυρα
13.Σκόπελος
14.Αγκίστρι
15.Νάξος
16.Σκιάθος
17.Μύκονος
18.Χανιά
19.Σύρος
20.Κεφαλοννιά

Σχετικές ειδήσεις