Καστοριά
Η χιονισμένη Καστοριά
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Μέτσοβο, Καστοριά, Λίμνη Πλαστήρα: Διακοπές στην ορεινή Ελλάδα

Eξόρμηση στους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας.

Μπορεί ο χειμώνας να μην είναι άμεσα συνδεδεμένος στο μυαλό μας με διακοπές και ξεκούραση, ωστόσο η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετές αφορμές, έτσι ώστε να βάλουμε σε παύση το «τρέξιμο» στους δρόμους της πόλης, τα απανωτά meetings και τις υποχρεώσεις και να οργανώσουμε μία εξόρμηση στους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας.

Για εμάς που αναρωτιόμαστε, σε ποιο μέρος της χώρας μας θα καταφέρουμε να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε, έχοντας συγχρόνως την ευκαιρία να απολαύσουμε μαγευτικά τοπία, νόστιμη κουζίνα και άφθονο καθαρό αέρα, αρκεί να περιηγηθούμε σε μερικούς από τους top χειμερινούς προορισμούς, που σίγουρα θα «γεμίσουν» τις μπαταρίες μας, λίγο πριν επιστρέψουμε πίσω στους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.

Απόδραση στο Μέτσοβο

Το χιονισμένο Μέτσοβο
Το χιονισμένο ΜέτσοβοEurokinissi


Δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην ενθουσιαστεί αντικρίζοντας τα χιονισμένα τοπία του Μετσόβου. Ο λόγος είναι η βουνίσια γοητεία του, με τα παραδοσιακά, πέτρινα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και το χιονισμένο φόντο, που το καθιστούν έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Οι λάτρεις των παραδοσιακών χωριών, του κόκκινου κρασιού, του καπνιστού τυριού και της μοναδικής ηπειρώτικης ομορφιάς, φυσικά, δεν γίνεται να παραλείψουμε μια εξόρμηση εκεί, ενώ εάν τα χειμερινά σπορ είναι η αδυναμία μας, ας μην ξεχάσουμε να φέρουμε μαζί μας τα πέδιλα του σκι. Με συναρπαστικές επιλογές σε δραστηριότητες και αξιοθέατα, είναι με διαφορά ένας από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς.

Εκδρομή στην Καστοριά

Καστοριά
Καστοριά

Μία βόλτα στις γραφικές συνοικίες της Καστοριάς, η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε μια χερσόνησο, σίγουρα θα μας μαγέψει. Αξίζει σίγουρα να περιπλανηθούμε στα μεγαλοπρεπή αρχοντικά στη συνοικία Ντολτσό και την αριστοκρατική ατμόσφαιρα στο Απόζαρι με τις βυζαντινές εκκλησίες και τα πανέμορφα σπίτια, που ακολουθούν τη χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Αυτόν τον χειμώνα, λοιπόν, ας αφεθούμε στη μαγεία της γαλήνιας λίμνης της Καστοριάς, στα γραφικά αρχοντικά της και τα πεντανόστιμα πιάτα της, που θα μας κάνουν να την επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά. Άλλωστε, η Καστοριά είναι ένας ταξιδιωτικός προορισμός της Μακεδονίας που γοητεύει κάθε ταξιδιώτη.

Εξόρμηση στη Λίμνη Πλαστήρα

Λίμνη Πλαστήρα
Λίμνη ΠλαστήραEurokinissi


Χιόνια στα βουνά, δραστηριότητες στη λίμνη και φυσιολατρικοί περίπατοι σε πανέμορφα μονοπάτια μέσα στο δάσος. Αυτές και ακόμη περισσότερες είναι οι επιλογές που προσφέρει κάθε απόδραση στη Λίμνη Πλαστήρα. Στα χωριά που βρίσκονται κοντά στη λίμνη Πλαστήρα, όπως τα Καλύβια Πεζούλας και το Νεοχώρι, μπορούμε να ζεσταθούμε με τσίπουρο και κρασί απολαμβάνοντας παραδοσιακές γεύσεις, δίπλα σε αναμμένα τζάκια με θέα τη λίμνη. Δεν είναι τυχαίο, πως οι ασύγκριτης ομορφιάς εικόνες που αντικρίζει όποιος επισκεφτεί τη Λίμνη Πλαστήρα, την καθιστά ανάμεσα στους «Νο1» χειμερινούς προορισμούς, μιας και πίσω από κάθε μαγευτικό τοπίο και τοποθεσία, μικρές μα σημαντικές ιστορίες συνθέτουν ένα ιδιαίτερα γοητευτικό σύνολο που αξίζει κανείς να γνωρίσει.


Μπορεί η Ελλάδα να είναι ευρέως γνωστή στα πέρατα του κόσμου για τον λαμπερό ήλιο, τα γραφικά σοκάκια των νησιών και τις χρυσαφένιες παραλίες της, ωστόσο δεν πρέπει να λησμονούμε το γεγονός πως δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει για τα όμορφα βουνά της και τα παραδοσιακά χωριά της, τα οποία αυτόν τον Δεκέμβριο αξίζει να ανακαλύψουμε!


Διαβάστε επίσης

Οι χειμωνιάτικες διακοπές στα γραφικά Ζαγοροχώρια είναι εμπειρία

Η TikToker που «ξετρυπώνει» τις άγνωστες ομορφιές της Ελλάδας

Σαββατοκύριακο στις ειδυλλιακές λίμνες της Ελλάδας

Ταξίδι στα Μετέωρα, ένα «θαύμα» της φύσης και της πίστης

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ