TRAVEL

Ορεινή Κορινθία: Tα πιο όμορφα χωριά μόλις μια ανάσα από την Αθήνα

Ορεινή Κορινθία: Tα πιο όμορφα χωριά μόλις μια ανάσα από την Αθήνα
exploringgreece.tv

Ορεινή Κορινθία: Τα ειδυλλιακά χωριά που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς

Στην ορεινή Κορινθία θα δεις τα πιο όμορφα χωριά μέσα σε έλατα και μαγικές λίμνες. Ένας προορισμός που θα αγαπήσεις για αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου.

Καστανιά

Η Καστανιά. με υψόμετρο 1.100 μέτρα, είναι ένα μικρό χωριό με πέτρινα σπίτια και βρίσκεται μέσα σε δάσος από έλατα. Μάλιστα, πρέπει να επισκεφθείτε την Τρίκρηνα, την πέτρινη βρύση στη πηγή όπου ο τοπικός μύθος λέει ότι έλουζαν οι νύμφες τον Ερμή.

Γκούρα

Η Γκούρα βρίσκεται στα 900 μέτρα υψόμετρο και είναι ένα χωριό με γραφικά σοκάκια και αρχοντικά. Μην ξεχάσετε να κάνετε μία στάση στην πέτρινη πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο και την πανοραμική θεά στις γύρω βουνοπλαγιές.

Φενεός

Και ενώ βρίσκεται στην πλατεία της Γκούρας σε μία βουνοπλαγιά θα δεις τον Φενεό, ένα μικρό χωριό που κρέμεται σαν μπαλκόνι. Εκεί θα πρέπει να επισκεφθείς το τοπικό Λαογραφικό Μουσείο και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα που χτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα της Κορινθίας είναι φημισμένα και για όσους δεν ξέρουν τα χωριά είναι τρία, δηλαδή τα Άνω, Κάτω και Μεσαία Τρίκαλα. Τα πέτρινα παραδοσιακά αρχοντικά και τα εκκλησάκια από την εποχή του Μεσαίωνα δίνουν άλλον αέρα στην περιοχή.

Καρυά

Η Καρυά βρίσκεται στα 1.300 μέτρα και από εκεί μπορείς να αγναντεύεις την κορυφή της Ζήρειας. Αν βρεθείς στη Καρυά θα πρέπει να επισκεφθείς και την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου που χτίστηκε τον 13ο αιώνα.

Ευρωστίνη

Η Ευρωστίνη ή αλλιώς Ευρωστίνα ή Ζάχολη και είναι ένα χωριό δίπλα στο Οροπέδιο της Ζάχολης και η φήμη της επικεντρώνεται κυρίως στο Ρέμα των Μύλων. Επίσης εκεί υπάρχει και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που έχει 17 διαφορετικούς τρούλους.

Διαβάστε επίσης:

Κόρινθος: Στο νοσοκομείο αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση με καδρόνι μέσα σε εκκλησία

Κόρινθος: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού νταλίκας που ανατράπηκε

Κόρινθος-Μαρτυρία συμμαθήτριας 14χρονης: «Της κατέβαζαν το παντελόνι»