TRAVEL

Το υπέροχο νησί που το εισιτήριο κοστίζει λιγότερο από 3 ευρώ και θα φτάσετε σε μόλις 40 λεπτά

Το υπέροχο νησί που το εισιτήριο κοστίζει λιγότερο από 3 ευρώ και θα φτάσετε σε μόλις 40 λεπτά
Travel Inspiration

Πρόκειται για ένα λιλιπούτειο νησί με μια μοναδικότητα και μια ηρεμία που κερδίζει όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες του.

Στην καρδιά του Ιονίου, μόλις 40 λεπτά από τις ακτές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, βρίσκεται ένα υπέροχο γραφικό νησί που πραγματικά θα κλέψει την καρδιά σας με την ομορφιά και την ηρεμία που αποπνέει.

Ονομάζεται Καστός και θεωρείται ένα από τα μικρότερα κατοικήσιμα νησιά των Επτανήσων. Απέχει δε, από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας μόλις 6 μίλια, από τον οποίο πραγματοποιείται και η πρόσβαση στο νησί με καθημερινά δρομολόγια. Μάλιστα το κόστος μεταφοράς είναι λιγότερο από 3 ευρώ κατά άτομο.

Πρόκειται λοιπόν για ένα λιλιπούτειο νησί με μια μοναδικότητα και μια ηρεμία που κερδίζει όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες του.

Ο υπέροχος, παλιός, πέτρινος ανεμόμυλος στην αριστερή πλευρά του λιμανιού, ο οποίος μάλιστα είναι και ο μοναδικός στην ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας, είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού. Καθημερινά χαιρετά με καλοσύνη όλα τα πλεούμενα της περιοχής, κουνώντας τους νωχελικά τα πτερύγιά του, ενώ σαν πέσει η νύχτα δέχεται με χαρά όλους εκείνους που φτάνουν μπροστά του σαν καλός οικοδεσπότης.

Όσο για τον μικρό ομώνυμο οικισμό του λιμανιού, που είναι και ο μόνος στο νησί, είναι χτισμένος σύμφωνα με τη νησιωτική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και διαθέτει μονάχα τα απαραίτητα. Δύο μικρά καφέ μπαρ, ένα μπακάλικο, δύο ταβερνούλες και αρκετή ηρεμία, με φόντο τα πιο υπέροχα ακύμαντα καταγάλανα νερά που χρειάζεται ο επισκέπτης για να αφεθεί και να ξεφύγει από την πολυκοσμία και την καθημερινότητά του.

Και μπορεί κατά τη διάρκεια της ημέρας οι μικρές βαρκούλες να τριγυρίζουν τον Καστό με σκοπό να ανακαλύψουν όλη την ομορφιά που κρύβει η ακτογραμμή του, όπως η υπέροχη σπηλιά Φωκότρυπα, η οποία στο εσωτερικό της έχει μια μικρή αμμουδερή παραλία και θεωρείται ένα από τα βασικά αξιοθέατα του νησιού.

Περατζάδα γύρω από το μικρό λιμάνι με γαργαλιστικές μυρωδιές από τις ταβερνούλες, βόλτα στον ντόκο με τα καΐκια και τις χαριτωμένες γατούλες να τριγυρνούν αμέριμνες στα πόδια σου και ποτάκι στον ανεμόμυλο με θέα το πιο λαμπρό φεγγάρι που έχετε ποτέ συναντήσει.

Πληροφορίες / βίντεο: Travel Inspiration