TRAVEL

Χανιά: Πολιτικοί γάμοι σε εμβληματικά σημεία της παλιάς πόλης

Χανιά: Πολιτικοί γάμοι σε εμβληματικά σημεία της παλιάς πόλης

Τρία εμβληματικά σημεία στην παλιά πόλη των Χανίων μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται για την τέλεση πολιτικών γάμων, προσελκύοντας ήδη το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μανώλης Κοτσιφάκης έπειτα από συνεννόηση με την εφορεία Αρχαιοτήτων άναψε το «πράσινο» φως για τέλεση πολιτικών γάμων σε χώρο της φορτέτσας που βρίσκεται στο λιμενοβραχίονα του παλιού λιμανιού, σε χώρο ανατολικά του αιγυπτιακού φάρου, καθώς και στην ταράτσα του νέου κτιρίου του λιμενικού ταμείου Χανίων. «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε σημαντικά σημεία των Χανίων που βρίσκονται στο παλιό λιμάνι και να ενισχύσουμε παράλληλα με άλλες δράσεις την προσπάθεια να γίνουν τα Χανιά, προορισμός γαμήλιου τουρισμού», επισημαίνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Κοτσιφάκης.

Η προσπάθεια για την τέλεση πολιτικών γάμων και εκτός των χώρων του δημαρχείου, σηματοδοτεί και την αντίληψη ότι για σημαντικές στιγμές τους πολλά ζευγάρια θα ήταν καλό να έχουν και εναλλακτικές λύσεις.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είχε ζητηθεί από την εφορεία Αρχαιοτήτων να εγκρίνει και άλλους χώρους για σημεία τέλεσης πολιτικών γάμων, όπως κάποιες προβλήτες, τον χώρο μπροστά από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, το φρούριο Φιρκά, ωστόσο η πρόταση δεν πέρασε δεδομένου ότι οι υπηρεσίες της εφορείας Αρχαιοτήτων εκριναν οτι λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας που έχουν τα συγκεκριμένα σημεία, πιθανότατα να υπήρχαν προβλήματα.

«Με βάση αυτά τα δεδομένα πολιτικοί γάμοι θα τελούνται σε έναν όροφο του κτιρίου της Φορτέτζας, στο μεγάλο πλατύσκαλο ανατολικά στο “πόδι”, του Αιγυπτιακού φάρου και στην ταράτσα του νέου κτιρίου του Λιμενικού Ταμείου Χανίων». Σύμφωνα με τον κ. Κοτσιφάκη οι νεόνυμφοι θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίζονται στα σκαλιά του Αιγυπτιακού Φάρου, και σε χαμηλό σημείο, εντός του μνημείου.

Στα συγκεκριμένα σημεία που επελέγησαν για την τέλεση πολιτικών γάμων, δεν θα επιτρέπεται η χρήση μουσικής. Ειδικότερα, η τέλεση πολιτικών γάμων στην ταράτσα του νέου κτηρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθίσταται δυνατή καθώς το κτήριο παραδίδεται μέσα στον Μάιο. Η ταράτσα του θα διατίθεται όχι μόνο για την τέλεση πολιτικών γάμων αλλά και για ενοικίαση σε εταιρείες συλλογικής εστίασης – τροφοδοσίας (catering), ή για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να νοικιάσει τον χώρο για κάποια εκδήλωση. Δεν θα επιτρέπεται η χρήση μουσικής.

Το νέο κτήριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Το νέο κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου βρίσκεται στην «καρδιά» του παλιού λιμανιού της πόλης. Στο ισόγειο του, στο ανατολικό κατάστημα, θα λειτουργήσει Κέντρο Εξυπηρέτησης Επικοινωνίας Τουριστών (ΚΕΕΤ), σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, τον Ε.Ο.Τ. και το υπουργείο Τουρισμού.

Στόχος είναι το Κέντρο να λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Στο ισόγειο, προτείνεται επίσης να λειτουργήσει πρότυπος Σταθμός Α΄ βοηθειών Ενετικού Λιμένα Χανίων και καταστήματα με ενοικίαση, για οποιαδήποτε εμπορική χρήση, πλην αυτής του υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι χώροι στον Α΄ όροφο θα γίνουν γραφεία που θα στεγάσουν τις υπηρεσίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων. Οι χώροι στον Β΄ όροφο θα γίνουν γραφεία προς ενοικίαση για κάθε χρήση.