ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αφορολόγητο: Σώζεται για μισθωτούς και συνταξιούχους

Αφορολόγητο: Σώζεται για μισθωτούς και συνταξιούχους

Προωθείται η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα φυσικά πρόσωπα – Τι αλλάζει με τις αποδείξεις

Έρχεται πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ θα διατηρηθεί μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Την ίδια ώρα προωθείται η ολοσχερής κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα φυσικά πρόσωπα (γιατροί, νοσήλια, τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια, ασφάλιστρα, φροντιστήρια κ.ά) και η αντικατάστασή τους από την έκπτωση από το εισόδημα συγκεκριμένων δαπανώ με αποδείξεις που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών από γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες (ταβέρνες, εστιατόρια κ.ά).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το «Έθνος», η εφορία θα αναγνωρίζει και θα αφαιρεί κατά 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογουμένων τις αποδείξεις από ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο μέτρο αυτό θα ενταχθούν οι λογαριασμοί που θα πληρώνουν σε μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και άλλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ενώ κανένας όφελος δεν θα έχουν οι φορολογούμενοι όταν συγκεντρώνουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και κατάστημα τα ένδυσης.