ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν φείδεται προκλήσεων ο Όλι Ρεν!

Δεν φείδεται προκλήσεων ο Όλι Ρεν!

Με τσαμπουκά ανταπαντούν οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα στην σκιά των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο και δεν δίστασε να ρίξει νέο χαστούκι στην Ελλάδα, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως «η Eurostat θα κρίνει αν η Ελλάδα καταγράφει πλεόνασμα!».

Κοινώς με τον τρόπο αυτό έστειλε μήνυμα προς την ελληνική πλευρά να μην προτρέχει να πανηγυρίσει για πρωτογενές πλεόνασμα, πριν έρθουν τα επίσημα στοιχεία από την Eurostat. Πηγή από τις Βρυξέλλες προσέθετε μάλιστα ότι οι αριθμοί θα είναι αμφισβητήσιμοι μέχρι την στιγμή που επικυρωθούν από την ευρωπαϊκή στατιστική αρχή!

Όμως οι προκλήσεις Ρεν δεν σταματούν εδώ, προχώρησαν βήματα παραπέρα: ο Ρεν κάλεσε την Ελλάδα να μην προτρέχει να βγει από το καθεστώς επιτήρησης, αν δεν ξεπληρώσει πρώτα το 75% των δανείων της προς τους Ευρωπαίους!

Καλά διαβάσατε: για 40 και πλέον χρόνια η Ελλάδα θα λογοδοτεί στους δανειστές της!

Οι δηλώσεις Ρεν προκαλούν πολλαπλά ερωτηματικά: έρχονται σε μία συγκυρία εξαιρετικά εύθραυστη δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα στην Ελλάδα λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και ενώ Σαμαράς- Βενιζέλος ψάχνουν κοινή διαπραγματευτική γραμμή. Όλα αυτά αποκαλύπτουν ότι το σκηνικό σύγκρουσης στήνεται, με τους ίδιους τους Ευρωπαίους να ρίχνουν πλέον όλο και περισσότερο λάδι στη φωτιά. Προκαλούν αλλά το ερώτημα είναι «γιατί».

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και τα επόμενα 24ωρα στο newsbomb.gr θα σας δώσουμε την απάντηση που θα συγκλονίσει...

Διαβάστε επίσης:

Όλι Ρεν: Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους Έλληνες

Τελειώνουν την κυβέρνηση οι Γερμανοί