ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκίκας Χαρδούβελης: «Οι Έλληνες ωρίμασαν και έμαθαν να πληρώνουν φόρους» (vid)

Γκίκας Χαρδούβελης: «Οι Έλληνες ωρίμασαν και έμαθαν να πληρώνουν φόρους» (vid)

Παροχολογίας συνέχεια από τον Γκίκα Χαρδούβελη σε συνέντευξή του δίκτυο CNBC. Μόνο που αυτές οι παροχές συνδυάζονται σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, με την πληρωμή των φόρων.

Ο κ. Χαρδούβελης θεωρεί οτι ο κόσμος στην Ελλάδα "ωρίμασε" και κατάλαβε ότι πρέπει να πληρώνει τους φόρους του για να λάβει τις παροχές.

Μόνο που εν μέσω σφοδρής κρίσης ο κόσμος χρειάζεται τη στήριξη του κράτους για να επιβιώσει και όχι αποκλειστικά το αντίθετο. Γιατί ο απλός κόσμος, αυτός που η ΙΝΕ- ΓΣΕΕ λέει οτι αμοίβεται με 300 ευρώ, πλήρωσε υπέρογκους φόρους χωρίς να έχει καμία στήριξη από το κράτος. Ανταποδοτικότητα μηδέν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο αμερικανικό δίκτυο ο υπουργός Οικονομικών, οι Έλληνες πλέον έχουν ωριμάσει και αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις, καθώς βλέπουν να γίνονται πράγματα όπως η μείωση των τιμών των φαρμάκων και το άνοιγμα καταστημάτων Κυριακές. Δυο εξελίξεις που γνωρίζουν πλέον όλοι την πραγματική τους διάσταση.

"Κάνουν ουρά οι επενδυτές" !

Ο Γκ. Χαρδούβελης τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται λεφτά από επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και άλλες επιχειρήσεις. Βλέπουμε επενδυτές να κάνουν ουρά. Αυτό δεν το είχαμε δει πριν, αλλά το βλέπουμε τώρα», είπε ο Υπουργός Οικονομικών.

«Οι επενδυτές πιστεύουν ότι θα πετύχουμε», συμπλήλρωσε ο Γκ. Χαρδούβελης, αναφέροντας ότι η Ελλάδα δεν πουλά μόνο μετοχές στο χρηματιστήριο, αλλά εκτάσεις και επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Ν. Δένδια με στελέχη της Google

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου το μεσημέρι