ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αντίθετοι οι Ρεπουμπλικανοί με τον διορισμό του Τσακ Χέιγκελ

ΗΠΑ: Αντίθετοι οι Ρεπουμπλικανοί με τον διορισμό του Τσακ Χέιγκελ

Η αμερικανική Γερουσία φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με την επιλογή του Τσακ Χέιγκελ -πρώην Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής τον οποίο υποστηρίζει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα- ως νέο υπουργό Άμυνας, αφού σχεδόν όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας ψήφισαν αρνητικά σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.


Οι ψήφοι -58 έναντι 40- δεν ήταν αρκετοί αφού απαιτούνται τουλάχιστον 60 ώστε να σταματήσουν οι συζητήσεις και να επιτραπεί μια ψηφοφορία από την ολομέλεια της Γερουσίας προκειμένου επικυρωθεί ο διορισμός του Χέιγκελ.

Ο Δημοκρατικός ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, δήλωσε ότι η Γερουσία αναμένεται να πραγματοποιήσει εκ νέου ψηφοφορία, σχετικά με την πρόταση, στις 26 Φεβρουαρίου.

Με τους Δημοκρατικούς να κατέχουν την πλειοψηφία 55 ψήφων στη Γερουσία, η υποψηφιότητα του Χέιγκελ αναμένεται να γίνει δεκτή με 51 ψήφους.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση Ομπάμα χαρακτήρισε παράλογη οποιαδήποτε καθυστέρηση της επικύρωσης του διορισμού του Χέιγκελ, ενώ τόνισε ότι κάτι τέτοιο στέλνει αρνητικά μηνύματα τόσο στο στρατό όσο και στους συμμάχους των ΗΠΑ.