ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νεκρός Ιταλός δημοσιογράφος στο Σλαβιάνσκ!

Ουκρανία: Νεκρός Ιταλός δημοσιογράφος στο Σλαβιάνσκ!

Ένας Ιταλός δημοσιογράφος, ο Αντρέα Ρονκέλι, έπεσε νεκρός από βλήματα όλμου στο Σλαβιάνσκ, οχυρό των φιλορώσων αυτονομιστών, το βράδυ του Σαββάτου, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο φωτορεπόρτερ, ο οποίος ήταν συνιδρυτής του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου Cesura και εργαζόταν γι αυτό, σκοτώθηκε χθες (24/05) στο χωριό Αντρέεβκα, κοντά στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, μαζί με τον διερμηνέα του Αντρέι Μιρόνοφ, ρωσικής καταγωγής με ιταλικό διαβατήριο.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι σοροί των δύο ανδρών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Σλαβιάνσκ. Μέλη της οικογενείας του Ρονκέλι θα μεταβούν σήμερα στο Κίεβο για την αναγνώριση της σορού του.

Ο 30χρονος "Άντι" - όπως ήταν το υποκοριστικό του - Ρονκέλι από την Πιατσέντσα της βορειοανατολικής Ιταλίας ζούσε μεταξύ Μόσχας και Μιλάνου, ενώ συνεργαζόταν με πολλά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων τα περιοδικά Newsweek, L'Espresso, Le Monde, Foreign Policy, Novaya Gazeta, Zürcher Zeitung, Wall Street Journal και Kommersant.

Το 2008 ίδρυσε μαζί με τέσσερις άλλους φωτογράφους το πρακτορείο Cesura. Για τις ανάγκες της δουλειάς του είχε ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου, μεταξύ των οποίων στον Καύκασο, στο Κιργιστάν, στην Τυνησία και στη Λιβύη την εποχή της «Αραβικής Άνοιξης».

Ο Ρονκέλι βρισκόταν στο Ντονέτσκ μαζί με τον διερμηνέα του εδώ και αρκετές μέρες…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Πήρε χάπι για τον πονόλαιμο και του έπεσε το δέρμα! (photos)

ΗΠΑ: Μαχητικό αεροσκάφος καταστρέφει εξωγήινο τέρας! (video)

Γαλλία – Έγκλημα πάθους: Ηλεκτρολόγος ευνούχισε το δήμαρχο!

Καλιφόρνια: Ο γιος σκηνοθέτη του «Αγώνες Πείνας» ο δράστης του μακελειού! (phs+vid)