ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη ιμάμη για διάδοση ακραίων ισλαμιστικών απόψεων

Σύλληψη ιμάμη για διάδοση ακραίων ισλαμιστικών απόψεων

Ο ιμάμης του μεγάλου τεμένους της Πρίστινας, Σεφτσέτ Κρασνίτσι συνελήφθη σήμερα το πρωί και ανακρίνεται σε αστυνομικό τμήμα της πόλης, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.


Την είδηση της προσαγωγής του ιμάμη επιβεβαίωσε η αστυνομία του Κοσόβου, όπως μεταδίδει η πύλη ειδήσεων στο διαδίκτυο "Koha.net".

Η ακριβής αιτία της σύλληψής του δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η εισαγγελία της Πρίστινας διεξάγει έρευνα σε βάρος του, επειδή το όνομά του έχει αναφερθεί όσον αφορά τη στήριξη και προώθηση του ακραίου ισλάμ.

Σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Εξπρές της Πρίστινας αναφέρεται ότι, νωρίς το πρωί, η αστυνομία έκανε έρευνες στην κατοικία του και ότι ο Σεφτσέτ Κρασνίτσι συνελήφθη μαζί με άλλα άτομα.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, θεωρείται ύποπτος για υποκίνηση ριζοσπαστικών απόψεων, με το περιεχόμενο των διαλέξεών του ως καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πρίστινας.

Στις 11 Αυγούστου, η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε 40 υπόπτους για συμμετοχή ή για προσπάθεια ένταξης σε ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η ISIS και η Al Nusra, στη Συρία και στο Ιράκ.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με την υποχρέωση να εμφανίζονται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, 16 Κοσοβάροι έχουν σκοτωθεί στη Συρία και το Ιράκ, ενώ οι υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι περίπου 200 πολεμούν στο πλευρό ακραίων ισλαμικών οργανώσεων στις δύο χώρες.

Το μεγάλο τέμενος της Πρίστινας εγκαινιάστηκε πρόσφατα, ύστερα από ανακαίνιση, παρουσία του απερχόμενου πρωθυπουργού του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι και του νυν προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εργασίες αναστήλωσης του τεμένους που φέρει το όνομα του σουλτάνου του Μωάμεθ του Πορθητή (Μεχμέτ Φατίχ) υλοποιήθηκαν από την τουρκική Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης: Η τζιχάντ «τρομάζει» Ευρώπη και ΗΠΑ