ΚΟΣΜΟΣ

«Ανόητο να αποκοπούν οι χώρες που έχουν πληγεί από Έμπολα»

«Ανόητο να αποκοπούν οι χώρες που έχουν πληγεί από Έμπολα»

«Τεράστια ανοησία», καθώς θα ευνοούσε τις παράνομες μετακινήσεις, οι οποίες θα συνέβαλλαν στην εξάπλωση του Έμπολα, χαρακτήρισε τη διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης με τις χώρες της Αφρικής που έχουν πληγεί από το θανατηφόρο ιό, ο Λοράν Φαμπιούς.

Απαντώντας στην απαίτηση των συνδικάτων των αεροσυνοδών της Air France για διακοπή της σύνδεσης με το Κονακρί (Γουινέα), λόγω «του σοβαρού κινδύνου εξάπλωσης της επιδημίας», ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας τόνισε από το Πεκίνο:

«Μία παρορμητική αντίδραση θα ήταν να πούμε ότι 'εκεί κάτω υπάρχει μία επιδημία και άρα πρέπει οπωσδήποτε να κόψουμε όλες τις συνδέσεις'. Αλλά όλοι οι ειδικοί λένε ότι, από ιατρικής απόψεως, θα ήταν τεράστια ανοησία».

Αφού τάχθηκε υπέρ των εξονυχιστικών ελέγχων στις εισόδους της Γαλλίας, ο Φαμπιούς συμπλήρωσε: «Εάν δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να πάρουν κάποιο αεροπλάνο, οι άνθρωποι θα βγουν από τη χώρα τους λαθραία και θα πάνε να πάρουν το αεροπλάνο σε μία άλλη χώρα. Αν είναι φορείς του ιού, κανείς δε θα τους ελέγξει», για να καταλήξει:

«Πρέπει να οργανώσουμε πολύ ισχυρά την πρόληψη και τον έλεγχο, αλλά εάν κόψουμε τις γέφυρες, οργανώνουμε ανεξέλεγκτες μετακινήσεις και τότε δεν έχουμε πλέον τίποτε υπό έλεγχο».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Γαλλία ξεκίνησε την Κυριακή (19/10) τους ελέγχους της θερμοκρασίας των επιβατών με προέλευση το Κονακρί, πρωτεύουσα της Γουινέας.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος μετά από ομαδικό βιασμό σε πάρτι!

Έμπολα: Η συγκινητική έκκληση της προέδρου της Λιβερίας

ΗΠΑ: Αστυνομικός φώναξε κοντά του σκύλο για να τον πυροβολήσει! (vid)

Κίνα: Αρκούδα ξερίζωσε το χέρι 9χρονου σε ζωολογικό κήπο!

Διάσωση δεκάδων σκλάβων σε ζούγκλα της Ταϊλάνδης (vid)

Αράχνη ζούσε κάτω από το δέρμα Αυστραλού! (pics)

Βραζιλία: UFO (;) έκανε τη νύχτα… μέρα! (vid)