ΚΟΣΜΟΣ

Αποσύρονται οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν

Αποσύρονται οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν
Πολύ κοντά στην απαλλαγή του από τις κατηγορίες για βιασμό φαίνεται ότι βρίσκεται ο Στρος Καν καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, οι αμερικανοί...

Πολύ κοντά στην απαλλαγή του από τις κατηγορίες για βιασμό φαίνεται ότι βρίσκεται ο Στρος Καν καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, οι αμερικανοί εισαγγελείς θα αποσύρουν τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά την επόμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο σε δύο εβδομάδες ή και νωρίτερα εξαιτίας αμφιβολιών για την αξιοπιστία της καμαριέρας.


Η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμη πηγή που ερευνά την υπόθεση Στρος-Καν, η οποία δήλωσε ότι η απόσυρση των κατηγοριών είναι «βέβαιη» .


«Η αξιοπιστία του φερόμενου ως θύματος είναι τόσο χαμηλή τώρα, που γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε υπόθεση με εκείνη(τη γυναίκα,» δήλωσε η πηγή στην εφημερίδα αναφερόμενη στην καμαριέρα πολυτελούς ξενοδοχείου του Μανχάταν, η οποία κατηγορεί τον Στρος-Καν ότι αποπειράθηκε να την βιάσει.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τίποτα από όσα λέει, το οποίο είναι κρίμα γιατί τώρα ενδεχομένως να μη μάθουμε ποτέ τι συνέβη σε εκείνο το δωμάτιο του ξενοδοχείου,» είπε η πηγή, σύμφωνα με τη New York Post.

Ο 62χρονος Στρος-Καν συνελήφθη στις 14 Μαΐου στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και αργότερα παραιτήθηκε από την θέση του στο ΔΝΤ.

Ωστόσο οι αποκαλύψεις περί του ότι η γυναίκα αυτή είχε πει επανειλημμένως ψέματα --ακόμα και στην αίτησή της για την παροχή ασύλου «ως θύμα βιασμού από ομάδα στρατιωτών» στην Γουϊνέα-- έχουν μειώσει την αξιοπιστία της.

Την Παρασκευή, δικαστής αποφάσισε την άρση των περιοριστικών όρων (κατ' οίκον περιορισμό) σε βάρος του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, επιστρέφοντας την εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων αλλά όχι και το διαβατήριό του, καθώς δεν έχουν αποσυρθεί ακόμη επίσημα οι κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση.

Διαβάστε επίσης: «Με αηδιάζει να τον βλέπω ελεύθερο»