ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019 - Σαράντος Ευσταθόπουλος: «Υποκλίνομαι στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ για το έργο που επιτελούν»

Εκλογές 2019 - Σαράντος Ευσταθόπουλος: «Υποκλίνομαι στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ για το έργο που επιτελούν»

Περιφερειακές Εκλογές 2019: Ο Εκδότης του Piraeus Press και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά με τον Γιώργο Πατούλη, Σαράντος Ευσταθόπουλος, κάνει αναφορά για το μείζον θέμα της ελλιπούς ασφάλειας.

Χάρη στην αυτοθυσία των στελεχών της ΕΛΑΣ και μόνο, μπορούμε να κυκλοφορούμε ακόμα στους δρόμους, αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Ευσταθόπουλος.


Με άρθρο που υπογράφει ο Εκδότης του Piraeus Press και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά με τον Γιώργο Πατούλη, Σαράντος Ευσταθόπουλος, θίγει το μείζον ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, το οποίο και αποτελεί ένα εκ των κορυφαίων θεμάτων στην προεκλογική ατζέντα του κ. Πατούλη.

-2.jpeg
Ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Σαράντος Ευσταθόπουλος, στην Κεντρική πλατεία του Πειραιά με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε εδώ όλες τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ για τις Εκλογές 2019

Ακολουθεί το άρθρο του κ. Ευσταθόπουλου:

«Δε χρειάζεται να έχει κάποιος δεξιόστροφη αντίληψη των πραγμάτων ή να πρεσβεύει μια συντηρητική ιδεολογία, για να αντιληφθεί τα τεράστια κενά που υπάρχουν στα ζητήματα δημόσιας τάξης, καθώς επίσης και τις παρενέργειες αυτών στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ζητήματα που προκύπτουν κυρίως λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, μιας δήθεν αριστερής ιδεοληψίας, απαξίωσης του ρόλου και του σκοπού που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και της απαξίωσης των στελεχών της από την παρούσα πολιτική ηγεσία του τόπου.

Και μιλώντας πιο συγκεκριμένα για την Αττική, την Αθήνα και τον Πειραιά, σημαντικές είναι και οι ευθύνες που φέρει ο εκάστοτε Περιφερειάρχης Αττικής, ο αποκαλούμενος και «μικρός Πρωθυπουργός»!

Είναι ξεκάθαρο ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ, παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό και μέσα, παρά τις χαμηλές απολαβές, παρά την έλλειψη επαρκούς νομικού πλαισίου, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί καθημερινά το επάγγελμά ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή, δίνουν καθημερινά τη μάχη του πεζοδρομίου, στην πρώτη γραμμή, υπηρετώντας την πατρίδα και τους συμπολίτες τους μόνο και μόνο εμπνεόμενοι από αξίες και ιδανικά που απόκτησαν από τις οικογένειες και τη σχολή τους.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς, που ενίοτε και με περισσή ευκολία τους κατακρίνουμε και τους στοχοποιούμε με το παραμικρό, είναι να αναγνωρίσουμε τη σημαντική τους προσφορά στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας και να τους ευχαριστήσουμε για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Όσοι δε, ασχολούμαστε με τα κοινά, οφείλουμε να συνδράμουμε καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση του ρόλου της ΕΛΑΣ, επ’ ωφελεία των πολιτών και με στόχο την πάταξη των φαινομένων αυξημένης ανομίας και παραβατικότητας, τα οποία παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια σε Αθήνα και Πειραιά, με την ανοχή και της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου.

Για αυτό και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο αυριανός Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, έχει αναδείξει το ζήτημα της ασφάλειας ως ένα εκ των κορυφαίων ζητημάτων που θα τον απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της επόμενης 4ετίας.

Υποκλίνομαι δημοσίως στα μάχιμα στελέχη της ΕΛΑΣ για το έργο που επιτελούν και δεσμεύομαι ότι μαζί με τον Γιώργο Πατούλη, θα διεκδικήσουμε τον πραγματικό ρόλο που τους αρμόζει, ώστε να επανέλθει και στον Πειραιά μας το αίσθημα ασφάλειας, το οποίο έχει εκλείψει τα τελευταία χρόνια!».