ΕΚΛΟΓΕΣ

Exit Polls 2019: Νέα διαρροή - Το δεύτερο «κύμα» για τα αποτελέσματα εκλογών 2019

Exit Polls 2019: Νέα διαρροή - Το δεύτερο «κύμα» για τα αποτελέσματα εκλογών 2019

Exit poll 2019 - Exit polls 2019: Οι έρευνες κοινής γνώμης έξω από τα εκλογικά κέντρα, έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν ένα τοπίο για τον νικητή αυτών των εκλογών - Όπως φαίνεται από όλα τα κύματα των EXIT POLLS φαίνεται να έχει κλειδώσει η πρωτιά και έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει και η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων- Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr  υπήρξε μεγάλη συμμετοχή σε δύο βασικά κύματα, ένα νωρίς το πρωί κι ένα στις 13:00. 

Πυρετός και στα δυο επιτελεία των μεγάλων κομμάτων που προσπαθούν να αναλύσουν και να ερμηνεύσουν τα ποσοτικά και τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων που έγιναν έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Όπως είχε επισημάνει το Newsbomb.gr νωρίτερα, τα επιτελεία των κομμάτων δίνουν εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα, που όμως δείχνουν μια τάση που έχει παγιωθεί για τη διαφορά των δυο κομμάτων.

Αξίζει να σημειώσουμε πώς τα δεδομένα είναι προφανώς ανατρέψιμα, ενώ οι μετρήσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πιο κόμμα καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές, αλλά και το ποια από τα λεγόμενα «μικρά κόμματα» πρόκειται να μπουν στην Ευρωβουλή. Και εδώ θα έχουμε εκπλήξεις.

Αλλάζουν όλα και έρχονται τα πάνω κάτω αφού φαίνεται να παίρνουν ισχυρό προβάδισμα και νέα κόμματα που στις προηγούμενες εκλογές ήταν εκτός.

Σημειώνουμε για άλλη μια φορά ότι τα οποιαδήποτε ποσοστά - που διαρρέουν τα ίδια τα επιτελεία και τα στελέχη των κομμάτων - είναι βεβαίως παρακινδυνευμένα.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο, ενώ μια πιο καθαρή εικόνα θα υπάρχει αργά το μεσημέρι με το δεύτερο κύμα των Exit Polls.

Τα αποτελέσματα του exit poll για τις ευρωεκλογές 2019 θα ανακοινωθούν στις 19:00, την ώρα δηλαδή που θα κλείσουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος θα υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή, καθώς όλα τα κανάλια (Alpha, ANT1, Open Beyond, Star και ΣΚΑΪ) θα προβάλλουν κοινά αποτελέσματα, δηλαδή ένα exit poll.

Από την πλευρά της η ΕΡΤ, δεν θα παρουσιάσει exit poll, αλλά μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον φιλοξενούμενο εκλογικό αναλυτή, Ηλία Νικολακόπουλο.

Πιο αναλυτικά, κοινό exit poll για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2019 θα παρουσιάσουν τα κανάλια το βράδυ της Κυριακής, στις 19:00 οπότε και κλείνουν οι κάλπες.

Το exit poll για τις εκλογές αναμένεται να παρουσιάσουν ΑΝΤ1, Alpha, Open, One Channel, Star και ΣΚΑΪ.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν διαμορφώσει, εξάλλου, το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν ειδικές εκπομπές για τις εκλογές.

Όσον αφορά το exit poll, θα μεταδοθεί στις 19:00 και όπως συνηθίζεται τελευταία της κρίσης θα είναι κοινό για όσα κανάλια συμμετέχουν.

Ο ΑΝΤ1 θα συμμετάσχει στο exit poll με την εταιρεία Marc και ο διευθύνων σύμβουλος Θωμάς Γεράκης θα παρουσιάσει τα στοιχεία.

Ο Alpha συνεργάζεται με τη Metron Analysis και τα αποτελέσματα του exit poll θα ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στράτος Φαναράς.

Το Open θα μεταδώσει το exit poll με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alco, Κώστα Παναγόπουλο.

Το Star συνεργάζεται με την MRB και τον Δημήτρη Μαύρο.

Όσο για τον ΣΚΑΪ, παρότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα μεταδώσει «μεγάλη δημοσκόπηση», εντούτοις τελικώς θα συμμετάσχει στο κοινό exit poll, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του σταθμού. Το αποτέλεσμα θα μεταδώσει ο Γιώργος Αράπογλου από την PulseRC.

Το One Channel παρότι προς το παρόν μεταδίδει πρόγραμμα μόνο μέσω διαδικτύου και από τις ιδιωτικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova, αναμένεται να συμμετάσχει στο exit poll, όπως ανέφερε το avgi.gr.

Τέλος, η ΕΡΤ σε συνεργασία με την Κάπα Research θα μεταδώσει πρόθεση ψήφου των πολιτών. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις 15 Μαΐου, στο στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης θα βρίσκεται «ο γνωστός εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος» ο οποίος, όπως σημειώνεται, «δίνει την πρώτη εκτίμηση για την ετυμηγορία της κάλπης, σχολιάζει και αναλύει τα αποτελέσματα και παρουσιάζει τα στοιχεία-"κλειδιά" της ψήφου στις ευρωεκλογές».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Exit Polls 2019