ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές - Exit Polls 2019: Στις 12:00 το μεσημέρι το πρώτο κύμα των exit polls θα δείξει την τάση

Εκλογές - Exit Polls 2019: Στις 12:00 το μεσημέρι το πρώτο κύμα των exit polls θα δείξει την τάση

Exit poll 2019 - Exit polls 2019: Αγωνία για το πρώτο κύμα των EXIT POLLS - Τι θα δούμε στις 12:00 το μεσημέρι; - Στα χέρια των κομμάτων και των δημοσκόπων βρίσκονται ήδη όλες οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις του τελευταίου μήνα και τα βασικά συμπεράσματα έχουν ήδη εξαχθεί - Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αγωνία για τα αποτελέσματα των EXIT POLLS τα οποία θα δείξουν την τάση του εκλογικού σώματος  

Με βάση τα πρώτα κύματα των EXIT POLLS, θα μπορέσουν τα κόμματα να κινητοποιήσουν ψηφοφόρους που αρνούνται να μεταβούν στις κάλπες.

Ενδεχομένως να κάνουν και μια ύστατη προσπάθεια να πείσουν κάποιους από τους αναποφάσιστους ή τους απογοητευμένους.

Τα πρώτα κύματα των EXIT POLLS θα φτάσουν λίγο μετά τις 12:00 το πρωί στα χέρια των δημοσκόπων και των κομμάτων κι εκεί θα βγουν και τα πρώτα συμπεράσματα τα οποία ωστόσο θα είναι παρακινδυνευμένα.

Θα υπάρξει προφανώς πυρετός αναλύσεων από τα επιτελεία για τα ποσοστικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο κύμα θα έρθει περίπου στις 16:00 το μεσημέρι, με μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος ακουμπάει το 30%, αλλά και ποια είναι η ψαλίδα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου.

Ποιος είναι ο μεγάλος νικητής, πόσα και ποια κόμματα μπαίνουν στην Ευρωβουλή;

Ποιοι μένουν εκτός;

Πώς διαμορφώνεται η επόμενη μέρα;

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι καυτά για τους κομματάρχες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επανασυσπειρώσει κυρίως ψηφοφόρους που τον είχαν υπερψηφίσει το Σεπτέμβριο του 2015, αλλά μετά απομακρύνθηκαν.

Παράλληλα, ένα μεγάλο στοίχημα είναι τι θα γίνει με τους αναποφάσιστους νεαρούς των ηλικιών 17-24.

Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι το κοινό 17-24 κινείται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι σαφές αν θα μεταβεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Τα τελικά αποτελέσματα του exit poll για τις ευρωεκλογές 2019 θα ανακοινωθούν στις 19:00, την ώρα δηλαδή που θα κλείσουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος θα υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή, καθώς όλα τα κανάλια (Alpha, ANT1, Open Beyond, Star και ΣΚΑΪ) θα προβάλλουν κοινά αποτελέσματα, δηλαδή ένα exit poll.

Από την πλευρά της η ΕΡΤ, δεν θα παρουσιάσει exit poll, αλλά μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον φιλοξενούμενο εκλογικό αναλυτή, Ηλία Νικολακόπουλο.

Πιο αναλυτικά, κοινό exit poll για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2019, θα παρουσιάσουν τα κανάλια το βράδυ της Κυριακής, στις 19:00 οπότε και κλείνουν οι κάλπες.

Το exit poll για τις εκλογές αναμένεται να παρουσιάσουν ΑΝΤ1, Alpha, Open, One Channel, Star και ΣΚΑΪ.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν διαμορφώσει, εξάλλου, το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν ειδικές εκπομπές για τις εκλογές.

Όσον αφορά το exit poll, θα μεταδοθεί στις 19:00 και όπως συνηθίζεται τελευταία της κρίσης θα είναι κοινό για όσα κανάλια συμμετέχουν.

Ο ΑΝΤ1 θα συμμετάσχει στο exit poll με την εταιρεία Marc και ο διευθύνων σύμβουλος Θωμάς Γεράκης θα παρουσιάσει τα στοιχεία.

Ο Alpha συνεργάζεται με τη Metron Analysis και τα αποτελέσματα του exit poll θα ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στράτος Φαναράς.

Το Open θα μεταδώσει το exit poll με τον διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστα Παναγόπουλο.

Το Star συνεργάζεται με την MRB και τον Δημήτρη Μαύρο.

Όσο για τον ΣΚΑΪ, παρότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα μεταδώσει «μεγάλη δημοσκόπηση», εντούτοις τελικώς θα συμμετάσχει στο κοινό exit poll, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του σταθμού. Το αποτέλεσμα θα μεταδώσει ο Γιώργος Αράπογλου από την PulseRC.

Το One Channel παρότι προς το παρόν μεταδίδει πρόγραμμα μόνο μέσω διαδικτύου και από τις ιδιωτικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova, αναμένεται να συμμετάσχει στο exit poll, όπως ανέφερε το avgi.gr.

Τέλος, η ΕΡΤ σε συνεργασία με την Κάπα Research θα μεταδώσει πρόθεση ψήφου των πολιτών. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις 15 Μαΐου, στο στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης θα βρίσκεται «ο γνωστός εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος» ο οποίος, όπως σημειώνεται, «δίνει την πρώτη εκτίμηση για την ετυμηγορία της κάλπης, σχολιάζει και αναλύει τα αποτελέσματα και παρουσιάζει τα στοιχεία-"κλειδιά" της ψήφου στις ευρωεκλογές».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Exit Polls 2019