ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αττική: Hi-tech ληστές έκλεβαν αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας πανάκριβο εξοπλισμό

Αττική: Hi-tech ληστές έκλεβαν αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας πανάκριβο εξοπλισμό

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε οχήματα στην Αττική, προχώρησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της σπείρας, είναι ότι τα μέλη της διέθεταν ειδικό τεχνικό εξοπλισμό (φορητούς υπολογιστές που συνδέονται με το διαγνωστικό των οχημάτων), καθώς και λογισμικό (software) για τη δημιουργία κλειδιών, προγραμματισμένα με τα στοιχεία των οχημάτων που ήταν στόχοι τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για δυσεύρετο εξοπλισμό, μεγάλης αξίας, που τις περισσότερες φορές εισάγεται από το εξωτερικό, ενώ είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται σπείρα με ανάλογη υποδομή στην κλοπή οχημάτων.

Δείτε εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, από τα κλοπιμαία της σπείρας, στη gallery που ακολουθεί:

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν 8 μέλη, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Μάλιστα, για πέντε από τους συλληφθέντες, έχουν σχηματιστεί παλαιότερα ποινικές δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα, ενώ ένας από τους δράστες, από το 1992 έως και σήμερα, έχει συλληφθεί συνολικά είκοσι φορές, για ανάλογα αδικήματα. Παράλληλα, έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα 39 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ εντοπίστηκαν 5 κλεμμένα αυτοκίνητα, πινακίδες, άδειες κυκλοφορίας, καθώς και πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων, που αποθήκευαν σε ειδικούς χώρους που διατηρούσαν άτομα που συνεργάζονταν με τους δράστες.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα διοχέτευαν οι δράστες αυτούσια ή σε ανταλλακτικά - εξαρτήματα, σε δίκτυο που είχαν συστήσει και το οποίο επεκτεινόταν και εκτός Αττικής. Ειδικότερα, σε Πάτρα, Χαλκίδα, Καλαμάτα, Καστοριά, Βόλο και Ιωάννινα.

Η Aστυνομία εκτιμά ότι από την διαπιστωμένη δράση τους το ποσό που αποκόμισε η σπείρα ανέρχεται σε περίπου 300.000 ευρώ, αλλά μπορεί να είναι μεγαλύτερο το παράνομο κέρδος της εάν συνεκτιμηθεί η διάρκεια της δράσης τους, σε συνδυασμό με την τιμή πώλησης μεμονωμένων ανταλλακτικών οχημάτων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εξαφάνιση 7χρονης στην Αθήνα: Νέα στοιχεία – Τα κυκλώματα και το ταξίδι του πατέρα

Κρίσιμες εξελίξεις: Οι Τούρκοι στήνουν «θερμό» επεισόδιο – Το Oruc Reis και η ετοιμότητα της Ελλάδας

Σχετικές ειδήσεις