ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αυτοί είναι οι «δράκοι» της Αθήνας: Βίαζαν, λήστευαν και βασάνιζαν ιερόδουλες (pics)

Αυτοί είναι οι «δράκοι» της Αθήνας: Βίαζαν, λήστευαν και βασάνιζαν ιερόδουλες (pics)

Χαρακτηριστικό της εγκληματικής τους δράσης, ήταν η ιδιαίτερη σκληρότητα και βαναυσότητα σε βάρος των θυμάτων τους.

Οι δύο επικίνδυνοι αλλοδαποί κακοποιοί, εμπλέκονται σε τρεις υποθέσεις αρπαγής, ληστείας και βιασμού αλλοδαπών εκδιδομένων γυναικών και είχαν συλληφθεί στις 4 Φεβρουαρίου.

Σήμερα (11/02), δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία και κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο αλλοδαπών κατηγορούμενων.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί:

Έτσι δρούσαν οι «δράκοι»

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου οι δράστες, αφού προηγουμένως παραβίαζαν χώρους που δεν χρησιμοποιούνταν (πρώην επαγγελματικούς χώρους, γραφεία κ.λπ.), έκλειναν ραντεβού στις εκδιδόμενες γυναίκες, εμφανιζόμενοι ως πελάτες.

Όταν οι γυναίκες έφταναν στους χώρους αυτούς, εκείνοι τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα, χρησιμοποιώντας «σκληρή» σωματική βία και διάφορα αντικείμενα (λοστούς, μαχαίρια, κατσαβίδια), με αποτέλεσμα να προκαλέσουν και στις τρεις γυναίκες σοβαρές σωματικές βλάβες.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας των δραστών είναι ότι σε μία περίπτωση προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, καθώς και εκδορές και μώλωπες σε όλο το σώμα της γυναίκας.

Ακολούθως προχωρούσαν σε αλλεπάλληλους βιασμούς των θυμάτων τους και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, που έφεραν μαζί τους, μεταξύ των οποίων και τις κάρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία διαμονής τους.

Με τις κάρτες αυτές μετέβαιναν στα δωμάτια για να αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Σε μία περίπτωση μάλιστα αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε ανάληψη 4.300 ευρώ από μηχάνημα ΑΤΜ, αφού εξανάγκασαν βίαια την παθούσα να τους αποκαλύψει τους κωδικούς.

Ακόμα οι δράστες επικοινωνούσαν με οικεία πρόσωπα των θυμάτων τους, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή τους, λαμβάνοντας σε μία περίπτωση 1.000 ευρώ.

Μετά την εγκληματική τους δράση εγκατέλειπαν τα θύματά τους αβοήθητα και δεσμευμένα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για βιασμούς, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, ληστείες και αντίσταση, καθώς κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σθεναρά στους αστυνομικούς. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές για διάφορα αδικήματα. Ο ένας έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για κλοπές, ενώ ο άλλος έχει συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών και για ναρκωτικά και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

«Επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο»

Ο βασικός κατηγορούμενος (ο πρώτος στην παραπάνω gallery)είχε στο ποινικό του μητρώο συλλήψεις με τέσσερα διαφορετικά επώνυμα και… έξι ονόματα για διαρρήξεις γραφείων και διαμερισμάτων. Μάλιστα, ο αρμόδιος εισαγγελέας των φυλακών είχε αποφασίσει τον εγκλεισμό του στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο του Δαφνίου στις 24 Απριλίου 2019, καθώς τον έκρινε ιδιαίτερα βίαιο: «Επικίνδυνος για τον εαυτό του και για το κοινωνικό σύνολο» ήταν η γνωμοδότησή του!

Παρ' όλα αυτά, πριν από λίγους είχε ενταχθεί και πάλι στο κοινωνικό σύνολο. Εργένης, διέμενε σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, όπου απολάμβανε τη συντροφιά ιερόδουλων, ενώ κυκλοφορούσε με ένα ολοκαίνουργιο πολυτελές αυτοκίνητο. Σε ένα από τα ξενοδοχεία, επί της οδού Κεραμέως στην Ομόνοια, τον εντόπισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αλλά προέβαλε αντίσταση και συνεπλάκη μαζί τους πριν ακινητοποιηθεί.

Εντύπωση προκαλεί ότι ο 35χρονος ομοεθνής του, που συμμετείχε στην πρωτοφανή κακοποίηση των ιερόδουλων, ο οποίος συνελήφθη στη Μιχαήλ Βόδα, πέρα από ένας σαδιστής άνευ προηγουμένου, παρουσιαζόταν στον κύκλο του ως καλός οικογενειάρχης και πατέρας δύο νηπίων. Η ομοεθνής σύζυγός του αιφνιδιάστηκε όταν κλήθηκε στην Ασφάλεια και ενημερώθηκε για τις σαδιστικές βιαιότητες που είχε ομολογήσει ο σύζυγός της νωρίτερα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απόκοσμο θέαμα: Η θάλασσα βάφτηκε με... αίμα - Εικόνες φρίκης

Μυστηριώδες φαινόμενο στην Κρήτη - Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Σχετικές ειδήσεις