ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κύκλωμα ναρκωτικών: Οικογενειακή επιχείρηση με αρχηγό τη μητέρα - Φώτο-ντοκουμέντο

Κύκλωμα ναρκωτικών: Οικογενειακή επιχείρηση με αρχηγό τη μητέρα - Φώτο-ντοκουμέντο
Σε βάρος των συλληφθέντων  σχηματίσθηκε δικογραφία

Μία 67χρονη συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ως το πρόσωπο που είχε αρχηγικό ρόλο σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Πρόκειται για την 67χρονη μητέρα –φερόμενη ως αρχηγό- τον 70χρονο πατέρα και τον 34χρονο γιο τους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, στις 29 Νοεμβρίου 2021, εντόπισαν ένα σκουρόχρωμο smart, το οποίο κινούνταν ύποπτα, στο εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να το θέσουν υπό διακριτική παρακολούθηση, καθώς στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποιούνται συναντήσεις διακινητών με αλλοδαπούς τους οποίους εφοδίαζαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο νεαρός οδηγός του οχήματος αφού πάρκαρε, κατέβηκε και συναντήθηκε με τρία άτομα, δίνοντας τους κάτι το οποίο προσομοίαζε με φάκελο.

Τα τρία άτομα κινήθηκαν προς το αεροδρόμιο, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου μέσω της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου έφτασε στη Γλυφάδα, όπου πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση έξω από τριώροφη κατοικία.

Εκεί, συνάντησε τον 34χρονο, με τον οποίο αφού συνομίλησε για λίγο επιβιβάστηκε και πάλι στο σκουρόχρωμο smart και αφού ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα κινήθηκε μέσω της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, προς την Αθήνα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έθεσαν υπό παρακολούθηση την τριώροφη κατοικία για περίπου 10 μέρες. Όπως διαπίστωσαν στον δεύτερο όροφο έμεναν οι δύο γονείς, η 67χρονη με τον 70χρονο, στον πρώτο όροφο η ηλικιωμένη μητέρα της 67χρονης ενώ στο ισόγειο ο γιος τους 34ετών.

Όταν είδαν και πάλι το smart που είχαν εντοπίσει στο Αεροδρόμιο, ερεύνησαν τις πινακίδες φτάνοντας στα στοιχεία του οδηγού, ο οποιος ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σε μία από τις επόμενες επισκέψεις του, τον έθεσαν υπό παρακολούθηση και όπως διαπίστωσαν πραγματοποιούσε ολιγόλεπτες στάσεις σε διάφορα σημεία στην Αθήνα, παραδίδοντας ποσότητες ναρκωτικών σε φιξάκια.

Κατά τις ημέρες που είχε τεθεί το σπίτι υπό παρακολούθηση διαπιστώθηκε παράλληλα ότι άτομα νεαρής ηλικίας πραγματοποιούσαν συχνές επισκέψεις, που διαρκούσαν λίγη ώρα , περίπου 5-7 λεπτά και στη συνέχεια έφευγαν.

Για να μπουν μέσα χτυπούσαν το κουδούνι του δεύτερου ορόφου και αφού έβγαινε η 67χρονη στο μπαλκόνι έλεγχε την περιοχή στη συνέχεια τους άνοιγε από το θυροτηλέφωνο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν, τόσο στο σπίτι του οδηγού του smart στην Αθήνα, όσο και στο τριώροφο στη Γλυφάδα, βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες έκρυβαν σε διάφορα σημεία ,καθώς και χρήματα, όπως: σε πλαστικό κουτί από χειρουργικές μάσκες εκεί όπου εντοπίστηκε ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10,7 γραμμαρίων, μέσα σε βάζο εκεί όπου είχαν κρύψει 13.500 ευρώ, σε άλλο γυάλινο βάζο είχαν κρύψει 295 ευρώ σε άλλο βάζο με καπάκι είχαν κρύψει 27 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης ενώ μεταξύ άλλων βρέθηκε ατζέντα- τετράδιο που διατηρούσε η φερόμενη αρχηγός, με σημειώσεις στις οποίες υπήρχαν ονόματα και χρηματικά ποσά, ναρκωτικά και ποσότητες.

Σε άλλα χαρτιά είχαν σημειωθεί επίσης ονόματα, αριθμοί τηλεφώνων , ημερομηνίες , χρηματικά ποσά και ποσότητες σε γραμμάρια. Στην τριώφορη κατοικία είχαν τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας για να ελέγχουν.

Συγκεκριμένα τις είχαν τοποθετήσει και τις είχαν στρέψει προς την κεντρική είσοδο της μπαλκονόπορτας και της εισόδου από εκεί που έμπαιναν δηλαδή τα άτομα τα οποία πήγαιναν με σκοπό να αγοράσουν ναρκωτικά.

Την στιγμή μάλιστα που γινόταν έρευνα από τους αστυνομικούς , ένας από τους «πελάτες» έφτασε εκεί και χτύπησε το κουδούνι προκειμένου να αγοράσει ποσότητα ναρκωτικών.

Όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς «Ήρθα για να αγοράσω κάνναβη για προσωπική χρήση από την …..» . Το κόστος για την ποσότητα που θα αγόραζε όπως τους ενημέρωσε ήταν 15 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη καταγγελία για Στάθη Παναγιωτόπουλο: «Μου ζήτησε να τον φιλήσω στο στόμα όταν ήμουν 15 χρονών»

Πετράκος για τον θάνατο του Τράγκα: «Θείε» Γιώργο σε χαιρετώ – Ακόμα βλέπουν αρνητές του κορονοϊού

Ράδιο Αρβύλα: Πυρετός συσκέψεων στον ΑΝΤ1 – Τι λέει το κανάλι για το μέλλον της εκπομπής

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Νέα καταγγελία σε βάρος του από τραγουδίστρια