ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αγία Παρασκευή: Συνελήφθη ο «ταχυδακτυλουργός» των κοσμηματοπωλείων

Αγία Παρασκευή: Συνελήφθη ο «ταχυδακτυλουργός» των κοσμηματοπωλείων
Είχε «αδυναμία» στα χρυσά δαχτυλίδια
Intime News

Στην Αγία Παρασκευή εντοπίστηκε και συνελήφθη ο «ταχυδακτυλουργός» που αναζητούνταν για σειρά κλοπών σε κοσμηματοπωλεία.

Πρόκειται για έναν 41χρονο Έλληνα, ο οποίος ήταν γνωστούς στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. και είχε αρχίσει να αποκτά «φήμη» από τις συνολικά 24 κλοπές που είχε διαπράξει. Μάλιστα για τη σύλληψή του είχε συγκροτηθεί ειδική ομάδα από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

«Αγαπημένοι» του στόχοι ήταν τα κοσμηματοπωλεία και τα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών. Ο 41χρονος είχε ειδικές «ικανότητες», καθώς εμφανιζόταν ως πελάτης και άρπαζε κάτω από τα μάτια των υπαλλήλων χρυσαφικά. Ακόμα και λίγο πριν τον εντοπισμό του ο 41χρονος διέπραττε κλοπές.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν του περάσουν χειροπέδες οι αστυνομικοί, είχε εισβάλει σε δύο κοσμηματοπωλεία στα βόρεια προάστια. Κατά την έξοδο του από το δεύτερο κοσμηματοπωλείο, αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και μετά από έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του τέσσερα χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία προηγουμένως είχε αφαιρέσει από τα κοσμηματοπωλεία που επισκέφτηκε διαδοχικά ως πελάτης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 41χρονος κινούμενος με μηχανή σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προσέγγιζε πρωινές ή μεσημβρινές ώρες κοσμηματοπωλεία που προηγουμένως είχε στοχοποιήσει μετά από κατάλληλη κατόπτευση τους.

Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτά ως υποψήφιος πελάτης και αφαιρούσε, δίχως να γίνεται αντιληπτός, κοσμήματα μεγάλης αξίας. Επίσης εισέρχονταν και σε πρακτορεία τυχερών παιγνίων, υποδυόμενος τον πελάτη και με την ίδια μεθοδολογία αφαιρούσε δελτία τυχερών παιγνίων.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου, εξιχνιάστηκαν 24 περιπτώσεις κλοπών και μία ληστεία, την οποία διέπραξε ο κατηγορούμενος σε κοσμηματοπωλείο, ασκώντας βία στον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη. Ο 41χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.