ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πάτρα: «Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα» - Πώς η υπόθεση με το βιτριόλι «δείχνει» το δρόμο

Πάτρα: «Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα» - Πώς η υπόθεση με το βιτριόλι «δείχνει» το δρόμο
Οι Αρχές αναζητούν πρωτίστως τη διαδρομή της κεταμίνης
Intime News

Την εμπειρία τους από τις δύσκολες υποθέσεις που έχουν χειριστεί στο παρελθόν θα αξιοποιήσουν οι αστυνομικοί για τη συγκέντρωση στοιχείων για τη δράστη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η 33χρονη μπορεί να έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί, ωστόσο, η έρευνα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Τόσο όσον αφορά στην κύρια ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, όσο και για το θάνατο των δύο μικρότερων αδελφών της.

Μία από τις δύσκολες περιπτώσεις του παρελθόντος που έφεραν σε πέρας οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές ήταν η επίθεση με βιτριόλι με θύμα την Ιωάννα στην Καλλιθέα. Και σε εκείνη την περίπτωση η δράστις δεν είχε ομολογήσει, ωστόσο, παρότι προσεκτική είχε αφήσει πίσω της ίχνη. Κυρίως σε ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούσε.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τα κινητά τηλέφωνα ή το τάμπλετ της Ρούλας Πισπιρίκου να «μιλήσουν» κατά την εργαστηριακή τους εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Στην υπόθεση με το βιτριόλι η δράστις ομολόγησε 11 μήνες μετά, ενώ κατά την προανάκριση οι αστυνομικοί είχαν ανακτήσει δεδομένα από τις συσκευές της αποκαλύπτοντας τις διαδικτυακές της αναζητήσεις για τοξικές ουσίες. Επίσης, είχαν «χαρτογραφηθεί» οι κλήσεις που έκανε από το κινητό της τηλέφωνο και από μία τηλεκάρτα.

Οι αστυνομικοί θα ακολουθήσουν την ίδια μέθοδο για τις συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία επιμένει ότι είναι αθώα.

«Μπορεί η ίδια να πιστεύει ότι δεν έχει αφήσει πίσω της ίχνη που να οδηγήσουν στην καταδίκη της. Η εμπειρία έχει δείξει εντούτοις ότι δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Οι δυνατότητες ανάκτησης δεδομένων είναι εξαιρετικές και εάν γίνει η αρχή με ένα καλό στοιχείο τότε συνήθως έρχεται και συνέχεια. Τα επιστημονικά δεδομένα, όπως είναι μία τεκμηριωμένη έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων, είναι καθοριστικά για την έκβαση μίας υπόθεσης. Πολλές φορές τέτοια δεδομένα είναι πιο κρίσιμα και από τις καταθέσεις βασικών μαρτύρων που μπορεί με την πάροδο του χρόνου να διαφοροποιηθούν. Ας μη ξεχνάμε την περίπτωση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον πιλότο, ο οποίος πίστευε ότι έκανε το τέλειο έγκλημα. Οι επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών τον διέψευσαν μέσα από την εξέταση του έξυπνου ρολογιού της Καρολάιν και άλλων ψηφιακών πειστηρίων», εξηγούν αστυνομικές πηγές.

Ήδη, η αρμόδια Ανακρίτρια έχει δώσει εντολή για το άνοιγμα του τάφου της άτυχης Τζωρτζίνας, η οποία ετάφη μαζί με το αγαπημένο της τάμπλετ. Το ερώτημα είναι εάν το τάμπλετ τοποθετήθηκε εκεί για να κρυφτούν στοιχεία ή εάν οι γονείς της 9χρονης ήθελαν να αφήσουν στην τελευταία κατοικία του παιδιού το αγαπημένο του αντικείμενο. Στην περίπτωση που ισχύει η πρώτη εκδοχή τότε, όπως λένε αστυνομικές πηγές, θα συντρέχουν και λόγοι κάποιας διαταραχής. Και αυτό γιατί εάν η κατηγορούμενη ήθελε να κρύψει στοιχεία θα μπορούσε κάλλιστα να εξαφανίσει με κάποιον άλλο τρόπο το τάμπλετ.

Οι Αρχές αναζητούν πρωτίστως τη διαδρομή της κεταμίνης. Οι αστυνομικοί γνώριζαν εδώ και καιρό ότι ο σύζυγος της 33χρονης εργαζόταν για ένα διάστημα ως μεταφορέας φαρμακευτικής εταιρίας. Ωστόσο, ποτέ δεν βρέθηκαν στοιχεία που να συνδέουν τη δουλειά του με την προμήθεια της κεταμίνης από τη Ρούλα. Επίσης, ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει ήδη αναφέρει ότι η γυναίκα του έκανε διαδικτυακές αναζητήσεις φαρμάκων, λόγω των προβλημάτων υγείας των παιδιών τους. Έτσι, τα πράγματα περιπλέκονται σε σχέση με την έρευνα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.