ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σεπόλια: Προβληματίζουν οι φωτογραφίες της 12χρονης με χιλιάδες ευρώ

Σεπόλια: Προβληματίζουν οι φωτογραφίες της 12χρονης με χιλιάδες ευρώ
Φωτογραφία της 12χρονης με χιλιάδες ευρώ
Glomex

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας και φωτογραφιών της 12χρονης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Σε έρευνα για το ενδεχόμενο να έχουν διαρρεύσει στοιχεία της δικογραφίας για το βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης από τα Σεπόλια, από δικηγόρους, θα προχωρήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού, θα αναζητήσει αν έχουν σημειωθεί πειθαρχικά παραπτώματα από δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας.

Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι εικόνες του παιδιού, βρίσκονται στα χέρια δημοσιογράφων που κάνουν έρευνα για το θέμα, ωστόσο σημειώνεται πως ο νόμος δεν διαχωρίζει τις περιπτώσεις όταν κάποιος εισέρχεται σε ιστοσελίδες ή έχει κάποιες φωτογραφίες στο κινητό του, οι οποίες είναι μέρος της δικογραφίας. Ο νόμος δεν καλύπτει και αντίθετα εντάσσει τον χρήστη στον χώρο των παιδόφιλων και εκείνων οι οποίοι μπαίνουν σε αυτού του είδους τις ιστοσελίδες. Συγκεκριμένα η χρήση βλέποντας μια εικόνα, δεν διαφέρει, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, με αυτούς οι οποίοι πληρώνουν και αγοράζουν.

Γι’ αυτόν τον λόγο δόθηκε εντολή για κατεπείγουσα έρευνα της εισαγγελίας, προκειμένου να διαπιστωθεί από πού διέρρευσαν οι φωτογραφίες και από πού διαρρέουν τα στοιχεία.

Σε μια φωτογραφία απεικονίζεται η 12χρονη με χιλιάδες ευρώ, κάτι που προκαλεί εντύπωση και διερευνάται. Η φωτογραφία αυτή, που έχει αναρτηθεί στο Tiktok, δεν είναι μέρος της δικογραφίας και απεικονίζει χρήματα – περίπου 1.000 με 1.200 ευρώ – απλωμένα πάνω σε ένα χαλί.

Όπως αναφέρει το MEGA, η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από κινητό που χρησιμοποιεί η 12χρονη και υπάρχει μία αντίφαση. Η αντίφαση που δημιουργείται έχει να κάνει με τις μαρτυρίες της γειτονιάς σχετικά με τα χρήματα, ότι η μητέρα έδινε σημειώματα στα παιδιά για να πάνε στον μπακάλη, στο σούπερ μάρκετ και σε άλλες υπηρεσίες για να πάρουν δωρεάν προϊόντα και αγαθά.

Διαβάστε ακόμα:

Σεπόλια: Ξεσπά γειτόνισσα του Μίχου - «Ήταν αισχρός»

Σεπόλια: Έρχονται νέες συλλήψεις - Τι είπε ο Λύτρας για τη μητέρα

Σεπόλια - Γιαγιά 12χρονης: Η μικρή δεν μιλάει, είναι άσχημα ψυχολογικά