ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στον εισαγγελέα οδηγείται η 17χρονη που δολοφόνησε την 22χρονη

Στον εισαγγελέα οδηγείται η 17χρονη που δολοφόνησε την 22χρονη

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών οδηγείται σήμερα η 17χρονη που σόκαρε το πανελλήνιο, δολοφονώντας την 22χρονη φίλη της στο Μαρούσι.

Η 17χρονη που σκότωσε με μαχαίρι την 22χρονη φίλη της μέσα στο σπίτι της, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Μαρούσι, το απόγευμα της Κυριακής, οδηγείται εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η ανήλικη, που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, το μόνο που έχει πει έως τώρα σε αστυνομικούς είναι ότι σκότωσε τη φίλη της γιατί της ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η 17χρονη φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ ο πατέρας της, ο οποίος είναι γιατρός, την βρήκε μέσα στα αίματα μόλις επέστρεψε χθες το βράδυ στο σπίτι τους μαζί με την μητέρα της.

Η 17χρονη οδηγήθηκε χθες το βράδυ από την Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, όπου και κρατείται.

Πώς έγινε η δολοφονία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη πήρε ένα κουζινομάχαιρο και χτύπησε με μανία τη φίλη της, μέχρι να τη σκοτώσει. Η δράστις φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και να λαμβάνει βαριά θεραπευτική αγωγή. Ο πατέρας της 17χρονης είναι γνωστός γιατρός του Αμαρουσίου, ενώ η μητέρα της είναι εκπαιδευτικός, και σύμφωνα με πληροφορίες αυτός ήταν που ενημέρωσε τις Αρχές για το άγριο έγκλημα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, την Αστυνομία ενημέρωσε η γιαγιά της 17χρονης λέγοντας πως έχει σκοτώσει την 22χρονη φίλη της.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε στις 18:20 της Κυριακής (11/12) με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να φτάνουν στο σημείο και να περνούν χειροπέδες στη 17χρονη. Η ανήλικη κρατείται στο τμήμα ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και αναμένεται να γίνει η μεταγωγή της στον εισαγγελέα. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, ο εισαγγελέας να ζητήσει και μία ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη πριν εξετάσει τη 17χρονη. Το κορίτσι ήταν μαθήτρια Γ’ Λυκείου και θεωρητικά θα έπρεπε να ετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όμως, όπως λένε οι περίοικοι είχε εγκαταλείψει το σχολείο και παρουσιαζόταν ως ένα προβληματικό πρόσωπο στη γειτονιά. Σύμφωνα με αναφορές, η 17χρονη και η 22χρονη είχαν γνωριστεί το καλοκαίρι του 2022…