ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. μηχανή για τη ληστεία στη Rolex

Βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. μηχανή για τη ληστεία στη Rolex
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Ληστεία σε κατάστημα ρολογιών στο κέντρο της Αθήνας: Ένα βήμα πιο κοντά στους δράστες η ΕΛΑΣ - Εντοπίστηκε μηχανή με την οποία διέφυγε ο ένας από τους τέσσερις ληστές

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της ένοπλης ληστείας στο κατάστημα ρολογιών στην πλατεία Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομία να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ταυτοποίηση των τεσσάρων δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr εντοπίστηκε μία από τις δύο μηχανές με τις οποίες διέφυγαν οι δράστες μετά τη ληστεία.

Αυτή την ώρα μεταφέρεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι δράστες την εγκατέλειψαν και έφυγαν με άλλο όχημα.

«Διερευνητική» στο κατάστημα ρολογιών πριν τη ληστεία

«Επίσκεψη» κατόπτευσης εκτιμάται ότι έγινε πριν τη ληστεία στο κατάστημα ρολογιών της οδού Κολοκοτρώνη από κάποιο μέλος της σπείρας, το «χτύπημα» της οποίας στην «καρδιά» της Αθήνας –και εν μέσω εορταστικής περιόδου- σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ..

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το προηγούμενο διάστημα κάποιο μέλος της συμμορίας μπήκε στο κατάστημα και παρίστανε τον πελάτη που επιθυμεί να αγοράσει ρολόι ή κάποιο ακριβό κόσμημα. Ο στόχος, ωστόσο, δεν ήταν η αγορά ρολογιού αλλά η κατόπτευση του χώρου. Το «σκανάρισμα» των θέσεων των ακριβών και σπάνιων ρολογιών αλλά και των μέτρων ασφαλείας.

Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί «σαρώνουν» το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να διαπιστωθεί εάν κάποιος από τους πελάτες των προηγούμενων ημερών ήταν ύποπτος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντως, αυτοί που αναλαμβάνουν την κατόπτευση αλλάζουν τα χαρακτηριστικά τους. Δεν θεωρείται απίθανο το ρόλο του «πελάτη» να ανέλαβε γυναίκα.

Παρά τις μαρτυρίες ότι τουλάχιστον ένα μέλος της σπείρας μιλούσε ελληνικά, ένα από τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. είναι κάποιοι από τους ληστές να είναι «εισαγόμενοι», δηλαδή να ήρθαν στη χώρα μας για να πραγματοποιήσουν τη ληστεία και να φύγουν. Τα ρολόγια που κλάπηκαν φέρουν σειριακούς αριθμούς που τα καθιστούν «μοναδικά», δηλαδή δε μπορούν να πουληθούν πουθενά με νόμιμο τρόπο και δεν μπορούν να επισκευαστούν σε καμία επίσημη αντιπροσωπεία συντήρησης ρολογιών. Σημειώνεται ότι στη χώρα μας είναι εξαιρετικά δύσκολο τα ρολόγια αυτά να πουληθούν –ακόμα και στη «μαύρη» αγορά- καθώς το ρίσκο για τους δράστες είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Οι δράστες άφησαν πίσω τους το σφυρί που είχαν μαζί τους για να σπάσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τις βιτρίνες των κοσμημάτων. Το σφυρί αυτό έχει ήδη μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με την ελπίδα ότι μπορεί να φέρει το dna κάποιου εκ των δραστών.

Συνολικά κλάπηκαν 23 ρολόγια, ενώ ένας από τους τέσσερις δράστες φέρεται να είχε το ρόλο του αρχηγού. Η Αστυνομία θα κάνει αναλυτική καταγραφή των κλοπιμαίων. Την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, που στο παρελθόν έχει «ξηλώσει» μεγάλες σπείρες που «χτυπούσαν» κοσμηματοπωλεία και μάλιστα διεθνικού χαρακτήρα.

Αίσθηση προκαλεί ότι οι τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρό τους κατάστημα που βρίσκεται σε έναν από τους τέσσερις πιο κεντρικούς δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας και μάλιστα εν μέσω εορταστικής περιόδου. Δηλαδή, μίας περιόδου που το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο κόσμο. Το κατάστημα βρίσκεται απέναντι από την παλιά Βουλή στην οδό Κολοκοτρώνη.

Η δράση τους δείχνει σπείρα «επαγγελματιών», ενώ θύμισε στους αστυνομικούς τις κινηματογραφικές επιθέσεις που έκαναν οι «Ροζ Πάνθηρες». «Χτύπησαν» με γρήγορες κινήσεις, πήραν τα κλοπιμαία και εξαφανίστηκαν από δρόμους όπου περιπολούν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Ήξεραν ότι οι δρόμοι της Αθήνας είναι μποτιλιαρισμένοι και γι’ αυτό χρησιμοποίησαν μοτοσικλέτες για τη διαφυγή τους. Όταν εμφανίστηκαν με τις κουκούλες έξω από το κατάστημα, απείλησαν και χτύπησαν τον φύλακα για να μπουν στο εσωτερικό. Το κατάστημα διαθέτει πόρτες ασφαλείας και συστήματα συναγερμού.

Σχετικές ειδήσεις