ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ζωγράφου: Στα πρότυπα του «Έσκο» η συμμορία ανηλίκων

Ζωγράφου: Στα πρότυπα του «Έσκο» η συμμορία ανηλίκων

Ζωγράφου: Η «άγουρη» συμμορία είχε ως πρότυπο τον «ΕΣΚΟ» τον αρχηγό της μαφίας της Πολυτεχνειούπολης

Την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν σε λίγη ώρα από τώρα οι 5 ανήλικοι οι οποίοι είχαν καταλάβει δωμάτια της παλιάς φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου και τα είχαν μετατρέψει σε «στρατηγείο» για τις εγκληματικές τους πράξεις.

Η «άγουρη» συμμορία είχε ως πρότυπο τον «ΕΣΚΟ» τον αρχηγό της μαφίας της Πολυτεχνειούπολης που είχε συλληφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο στους ίδιους χώρους όπου δρούσαν και οι ανήλικοι. Μάλιστα τα δωμάτια που είχαν καταλάβει στον 6ο όροφο βρίσκονταν ακριβώς δίπλα από εκείνο του Αλβανού κακοποιού ενώ πληροφορίες από την ασφάλεια αναφέρουν ότι βρέθηκαν και αποτυπώματα του σε ένα από τα δωμάτια - γιάφκες της ανήλικης συμμορίας.

Οι πέντε νεαροί λειτουργούσαν σαν να πρόκειται για πολύ καλά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση. Όλοι τους είχαν... master στη διακίνηση ναρκωτικών. Προωθούσαν στην αγορά από κάνναβη και χάπια μέχρι κοκαΐνη. Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newsbomb η διακίνηση γινόταν μέσω μηνυμάτων στα social media και επέλεγαν να μιλούν μεταξύ τους αλλά και με τους πελάτες τους μέσω εφαρμογών που δεν εντοπίζονται από τις αρχές ενώ είχαν βγάλει και ψευδώνυμα: ΒOLI, ELDO, HUS, LELO.

Στα κινητά τους τηλέφωνα οι ναρκωτικές ουσίες πρωταγωνιστούν όπως και εκείνες που «αποκαλύπτουν» τις προθέσεις τους.

Σε μια από αυτές ποζάρουν με όπλο στα χέρια ενώ σε άλλη φωτογραφίζονται μέσα στο δωμάτιο 1003 του 10ου ορόφου της εστίας έχοντας πάνω στο τραπέζι ναρκωτικές ουσίες έτοιμες για να «πέσουν» στην αγορά.

Είχαν βγάλει μέχρι και τιμοκατάλογο. 20 γρ. κάνναβη κόστιζε 160 ευρώ, 50 γρ. 350 ευρώ και 100 γρ. 700 ευρώ.

Εκτός όμως από... ανερχόμενα μέλη κυκλώματος ναρκωτικών, διεύρυναν τους... ορίζοντές τους και στις κλοπές. Κατηγορούνται για 9 στο σύνολο με τις 6 να έχουν γίνει στον ίδιο χώρο. Σε έναν παιδότοπο στου Ζωγράφου όπου άρπαξαν κυρίως προϊόντα από το ψυγείο.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε 15χρονο επειδή έβγαινε με την αδερφή του

Φυλακές Αυλώνας: Καψόνια, ξυλοδαρμοί και «κανόνες» - Πώς οδηγούνται οι ανήλικοι πίσω από τα κάγκελα

Σοκαρισμένοι οι μαθητές που είδαν την ερωτική ταινία στο σχολείο - Νομικά κινούνται οι γονείς