ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κως: Ο 32χρονος έκοψε τα δάχτυλα της Αναστάζια για να σβήσει τα αποτυπώματα - Τον «καίνε» τα βίντεο

Κως: Ο 32χρονος έκοψε τα δάχτυλα της Αναστάζια για να σβήσει τα αποτυπώματα - Τον «καίνε» τα βίντεο

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις, οι μαρτυρίες και τα βίντεο που δείχνουν ότι ο 32χρονος δολοφόνησε την 27χρονη Αναστάζια στην Κω. Οι Αρχές βλέπουν εκείνον ως μοναδικό δολοφόνο χωρίς συνεργάτη. Στοιχείο «κλειδί» το DNA στα νύχια της 27χρονης και η κάρτα SIM από το κινητό της.

Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι έρευνες για τον μαρτυρικό θάνατο της 27χρονης Αναστάζια, η οποία βρέθηκε νεκρή σε χωράφι στην Κω το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουνίου.

Το βιντεοληπτικό υλικό και οι μαρτυρίες όσων είχαν δει τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές αποτελούν βασικά στοιχεία για τις Αρχές ωστόσο περισσότερο φως στο τι πραγματικά συνέβη θα ρίξουν τα αποτελέσματα από το εγκληματολογικό. Η κάρτα SIM στο κινητό της Αναστάζια και το DNA που φέρεται ότι βρέθηκε στα τεχνητά νύχια της μπορούν να δείξουν όλη την αλήθεια που αρνείται να πει ο Μπαγκλεντεσιανός.

Κως: Σοκαριστική αποκάλυψη - Ο 32χρονος είχε κόψει τα δάχτυλα της Αναστάζια

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην εκπομπή ο απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ Γιάννης Κατσιαμάκας, ο 32χρονος είχε κόψει κάποια από τα δάχτυλα της Αναστάζια προκειμένου να σβήσει τα αποτυπώματα και να κάνει πιο δύσκολη την ταυτοποίηση της σορού.

«Ο φερόμενος ως δράστης φρόντισε να διαγράψει από το κινητό του όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Από την ανάκτηση δεδομένων που έγινε στα εγκληματικά εργαστήρια προέκυψε ότι είχε κάνει αναζήτηση στη Google πως να σβήσεις ίχνη από πτώμα», είπε.

«Τι έψαχνε δηλαδή; Να βρει τρόπο αν εξαφανίσει τα ίχνη του πάνω στη νεκρή κοπέλα ή να ταυτοποιηθεί (η σορός της) όσο πιο δύσκολα γίνεται. Είχε κόψει από ένα δάχτυλο σε κάθε χέρι. Αυτό είναι σοκαριστικό», σεξααυμπλήρωσε.

Ο κος Κατσιαμάκας τόνισε πως η πράξη αυτή δείχνει την αγριότητα του εγκλήματος, ενώ για τον δράστη υποδηλώνει πως δεν διακατεχόταν από κανένα συναίσθημα απέναντι στη νεκρή κοπέλα.

Κως: Μαρτύριο επί 45 λεπτά για την Αναστάζια - Βρέθηκε η κάρτα SIM στο σημείο της δολοφονίας

Τα τελευταία στοιχεία που έρχονται από την Αστυνομία δείχνουν ότι η Αναστάζια μαρτύρησε πριν τη δολοφονία της, αφού από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στην περιοχή μέχρι τη στιγμή που στραγγαλίστηκε, υπέφερε για περίπου 45 λεπτά. Και μπορεί ο 32χρονος να μην «σπάει» στους αστυνομικούς για τη δολοφονία της, όμως τα στοιχεία που υπάρχουν, τον ενοχοποιούν.

Σύμφωνα με το MEGA, η κάρτα SIM του κινητού της 27χρονης Αναστάζια που μέχρι στιγμής νόμιζαν όλοι ότι είχε καταστραφεί αλλά τελικά βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ φαίνεται να «μίλησε» και να έδειξε την πορεία της 27χρονης. Επιπλέον, φαίνεται ότι το κινητό του 32χρονου του είχε πέσει στο σημείο της δολοφονίας

Τα ηλεκτρονικά ίχνη και το GPS για τη δολοφονία στην Κω

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, ο 32χρονος, ο οποίος δεν έχει παραδεχθεί ούτε τη δολοφονία, ούτε τον βιασμό, επιχείρησε, όπως αποκαλύπτεται, να σβήσει και τα ηλεκτρονικά του ίχνη. Σύμφωνα με το Mega, έψαχνε στο Google πώς θα διαγράψει από το κινητό του το στίγμα GPS που έδειχνε τις κινήσεις του. Αφού κατάφερε να σβήσει τα δεδομένα από το δικό του κινητό τηλέφωνο, πήρε τη συσκευή της Αναστάζια κι έκανε ακριβώς το ίδιο.

Oι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ άνοιξαν τα κινητά τόσο του θύματος όσο και του δράστη και βρήκαν όλα τα δεδομένα που προσπάθησε να διαγράψει ο 32χρονος.

Το GPS ουσιαστικά ήταν αυτό που «έδεσε» την υπόθεση, καθώς φάνηκε η κοινή τους πορεία από την ώρα που έφυγαν από το σπίτι, μέχρι την ώρα της δολοφονίας και της απόρριψης του σώματος της Αναστάζια. Οι αστυνομικοί, δηλαδή, είδαν τα στοιχεία από την ώρα που εντοπίστηκε η 27χρονη στο μίνι μάρκετ μέχρι την ώρα που έφυγαν η Ανταστάζια και ο 32χρονος κι ο τελευταίος επέστρεψε στο σπίτι του.

Κως: Οι κάμερες καίνε τον 32χρονο

Η μαρτυρία της αλλά και το υλικό που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του σπιτιού της, είναι αποκαλυπτικά. Η κάμερα της δείχνει καρέ – καρέ τις κινήσεις του δράστη μαζί με την άτυχη Πολωνή τη μοιραία νύχτα που βρήκε αργό και βασανιστικό θάνατο.

Μάρτυρας ανέφερε: «Το Σάββατο το πρωί ενημέρωσα τον διοικητή της αστυνομίας ότι έχω κάμερες ασφαλείας. Κινητοποιηθήκαν άμεσα και το υλικό δείχνει τον κατηγορούμενο να έρχεται και να φεύγει. Αυτό έγινε περίπου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και απ’ ότι μου είπαν επαναλαμβάνεται κάποιες φορές».

Το σπίτι της 27χρονης βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός της. Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει όλα τα βιντεοληπτικά υλικά από κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Γειτόνισσα που μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη είπε χαρακτηριστικά ότι: «Την Τετάρτη το απόγευμα ο κατηγορούμενος έδειξε μία ανησυχία. Περπατούσε με γρήγορο ρυθμό σαν να τον απασχολούσε κάτι. Ήταν ανήσυχος και αμήχανος και αυτό μας παραξένεψε».

Μάλιστα αυτό που της φάνηκε ακόμα πιο περίεργο ήταν ότι ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές έψαχνε απεγνωσμένα να πάει στην πόλη να αγοράσει ένα εισιτήριο.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» για τις εξελίξεις στην έρευνα.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτός ο άνδρας μπήκε από την πρώτη στιγμή στο ”κάδρο” των ερευνών της αστυνομίας. Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μέρες δεν ήταν ξεκάθαρη η εικόνα. Το βιντεοληπτικό υλικό μας έδωσε όλα τα στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη της ανθρωποκτονίας».

Για τις εξετάσεις DNA που έγιναν και θα έριχναν φως στον δολοφόνο η κ. Δημογλίδου ανέφερε: «Μπορεί να μην είχαμε αποτελέσματα από την βιολογική έρευνα, ωστόσο ο άνθρωπος αυτός υποστήριξε συγκεκριμένα πράγματα που δεν ταίριαζε με το υλικό που είχαμε εμείς στα χέρια μας, αλλά κι ούτε με τις μαρτυρίες».

«Από την στιγμή που βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας άρχισε να να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και να ξεκαθαρίζουμε πώς έδρασε ο 32χρονος αλλοδαπός», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Κως: Υπάρχει συνεργός στη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια;

Η Αστυνομία εξετάζει όλο τα ενδεχόμενα για τον μαρτυρικό θάνατο της 27χρονης Αναστάζια και ειδικότερα αν ο Μπαγκλεντεσιανός σκότωσε μόνος του την 27χρονη ή υπήρχε συνεργός.

Η κα. Δημογλίδου είπε ότι το ενδεχόμενο αυτό έχει ξεκινήσει να αποκλείεται: «Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής μας αποκλείουν τον συνεργό. Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπουμε κίνηση άλλου ανθρώπου κοντά στα σημεία που έγινε το έγκλημα κι εκεί που βρέθηκε το πτώμα».

Κως: Συγκλονίζουν οι εθελόντριες που εντόπισαν τη σορό -Ακόμα προσπαθώ να χωνέψω ό,τι αντικρυσα

Η Άννα Κουλούρα και η Ντόρα Παναγιωτίδη περιέγραψαν στην κάμερα της εκπομπής καρέ – καρέ τη διαδρομή που ακολούθησαν στην περιοχή Τιγκάκι. Η Άννα, εθελόντρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πολλά χρόνια εμπειρίας, είναι αυτή που πρώτη εκτίμησε το χώρο και κατάλαβε ότι εκεί κρυβόταν το μυστικό θανάτου της Αναστάζια.

«Ξεκινήσαμε τις έρευνες το πρωί της Κυριακής από ανατολικά έως το Τιγκάκι. Στο σημείο είχε γίνει ξανά “σκανάρισμα” αλλά η εντολή του Διοικητή μου ήταν να ανοίξουμε κάθε τρύπα που θα βρεθεί στο δρόμο μας», είπε η Άννα.

Οι εθελόντριες κουνούνταν παράλληλα, έχοντας επαφή η μία με την άλλη και κρατώντας αυτοσχέδια μπαστούνια. Η Άννα έφτασε στο μεγάλο δέντρο που έθαψε πρόχειρα ο 32χρονος κατηγορούμενος την άτυχη Αναστάζια.

«Είδα στο χώμα ένα μεγάλο όγκο από άχυρα κα πάνω αρκετά κλαδιά από δέντρα, τα οποία δεν ήταν κομμένα με κοπτικό μηχάνημα αλλά με βίαιο τρόπο. Τότε, θυμήθηκα την μάρτυρα που είχε δει τον 32χρονο πανικόβλητο με αγκάθια και στάχια», είπε η εθελόντρια και περιέγραψε τον σοκαριστικό τρόπο που εντόπισε το θύμα.

«Τρυπούσα με το μπαστούνι πάνω στα κλαδιά για να δω αν θα βρω αντίσταση. Στο σημείο υπήρχαν μόνο στάχυα, όχι νερό. Άλλαξε η φορά του ανέμου και μου ήρθε η μυρωδιά. Ήμουν σίγουρη ότι ήταν εκεί και φώναξα τη Ντόρα που ερευνούσε σε άλλο σημείο, να έρθει κοντά μου. Συνέχισε με το μπαστούνι της να τρυπάει εκεί γύρω και αποκαλύφθηκε η σακούλα. Δε θέλω να συνεχίσω άλλο…», ανέφερε εμφανώς σοκαρισμένη.

«Πάθαμε σοκ! Καθαρίσαμε τα υπόλοιπα στάχυα και βρήκαμε τη σορό της κοπέλας. Οργή και λύπη. Είναι τραγικό αυτό που έγινε, όμως είναι ανακούφιση ότι βρέθηκε. Η Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει επιτέλους», συμπλήρωσε στην κάμερα του «Τούνελ» η Ντόρα συναισθηματικά φορτισμένη.

«Η Αναστάζια είναι πλέον αδερφή»

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στην οποία η κινητοποίηση των εθελοντών και των πολιτών ήταν τεράστια, η Άννα ήταν η πρώτη που εκτίμησε το χώρο και κατάλαβε ότι εκεί κρυβόταν το μυστικό θανάτου της Αναστάζια.

Το σοκ ήταν μεγάλο για την εθελόντρια όταν εντόπισε τη σορό της Αναστάζια κι όπως είπε η ίδια στην εκπομπή, προσπαθεί να διαχειριστεί όσα αντίκρυσε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

«Είναι πολύ νωπά ακόμα. Προσπαθώ να το διαχειριστώ, με βοηθά πολύ η οικογένειά μου. Προσπαθώ να μην με καταβάλει το συναίσθημα. Είναι ακόμα δύσκολο. Το σίγουρο είναι ότι η Αναστάζια είναι πλέον αδερφή, αυτό μόνο», είπε με συγκίνηση.

Εκείνο που την συγκίνησε βαθύτατα ήταν η αλληλεγγύη του κόσμου, καθώς πολλοί ήταν οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα για τον εντοπισμό της Αναστάζια.

«Μπορώ να πω ότι ήταν εκπληκτικό αυτό που συνέβη, γιατί κατά τη διάρκεια των ερευνών συνάντησα διάφορους εθελοντές, πολίτες και τουρίστες, οι οποίοι έλεγαν ότι ήθελαν να ψάξουν κι αυτοί. Ήταν εκπληκτικό, αυτό δηλώνει αλληλεγγύη», δήλωσε στο «Φως στο Τούνελ».