ΣΕ ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο και DNA τα «όπλα» των Αρχών για την ταυτοποίηση του φονιά

Νέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο και DNA τα «όπλα» των Αρχών για την ταυτοποίηση του φονιά
In Time

Στους ελέγχους DNA βασίζονται οι αστυνομικές αρχές για να πάρουν απαντήσεις σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Τα αποτελέσματα από το DNA που βρέθηκε στη σορό του Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια από χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ αλλά και τους Έλληνες συνεργούς τους θα δείξουν το δράστη της επίθεσης.

Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι αρχές δείχνει πως ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης είναι ψηλός και εύσωμος, ωστόσο το νέο στοιχείο είναι το τατουάζ στο λαιμό, χωρίς όμως το σχέδιο να είναι ξεκάθαρο, κάτι που προκαλεί γρίφο καθώς είναι αρκετοί οι κατηγορούμενοι που έχουν τατουάζ στο λαιμό.

Κρίσιμη μέρα η Τετάρτη - Θα «μιλήσει» το DNA

Μόνη ελπίδα τα αποτελέσματα της αντιπαραβολής του DNA. Το βάρος πέφτει σε 5-6 άτομα που θεωρούνται βασικοί ύποπτοι.

Τη Δευτέρα (14/8) ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης του DNA και του γενετικού υλικού, καθώς και κηλίδων αίματος από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Ελληνική Αστυνομία με στόχο να βρεθούν οι υπαίτιοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Τα αποτελέσματα της αντιπαραβολής DNA κατηγορουμένων – θύματος αναμένεται να βγουν την Τετάρτη (16/8)

Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο είναι πως έχουν προκύψει αλλοιώσεις από άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν το Μιχάλη Κατσουρή και αυτό δυσχαιρένει τις προσπάθειες των Αρχών.

Να σημειωθεί πως έχει ληφθεί DNA και από τους 105 προφυλακισμένους χούλιγκαν.

Με ειδικό λογισμικό θα βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή

Η Αστυνομία θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό λογισμικό που μετρά τα βιομετρικά χαρακτηριστικά, καθώς στα βίντεο οι περισσότεροι από τους δράστες φορούν μαύρα ρούχα και έχουν πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Έτσι, με αυτό το ειδικό λογισμικό μπορούν να μετρήσουν τα βιομετρικά στοιχεία του σώματός τους και αν έχουν κάποιον ύποπτο να βοηθήσει στο να εξακριβωθεί πλήρως η δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Οι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, πάντως θεωρούν ότι ο δολοφόνος του Μιχάλη μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από όσους συμμετείχαν στα επεισόδια.

Η στιγμή που ο Μιχάλης Κατσουρής δέχεται επίθεση με ρόπαλο

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση με ρόπαλο που δέχεται ο Μιχάλης Κατσουρής, λίγα λεπτά πριν πέσει νεκρός από την μοιραία μαχαιριά στη μηριαία αρτηρία, από χούλιγκαν, έξω από το OPAP Arena.

Από την ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού, έχει εντοπιστεί ένα καρέ στο οποίο απεικονίζεται ο άτυχος 29χρονος την στιγμή που δέχεται χτύπημα με ρόπαλο από χούλιγκαν.

Η στιγμή της επίθεσης στον αδικοχαμένο φίλαθλο με ρόπαλο:

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, το συγκεκριμένο χτύπημα μάλλον προέρχεται από Κροάτη οπαδό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που βρισκόταν στο σημείο και προηγείται του μαχαιρώματος του Μιχάλη Κατσουρή στο μπράτσο.

Πηγές της Αστυνομίας σημειώνουν ότι στη φάση που δέχεται το χτύπημα από το ρόπαλο, ο 29χρονος έχει ήδη χάσει πολύ αίμα και προσπαθεί να διαφύγει για να γλιτώσει από την καταδρομική επίθεση των χούλιγκαν.

Ωστόσο, δευτερόλεπτα αργότερα καταλήγει έξω από το περίπτερο στο οποίο τελικά και κατέρρευσε χάνοντας τη ζωή του.

Το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από κάμερες ασφαλείας εξετάζεται από τις Αρχές, οι οποίες τονίζουν ότι η έρευνα για την ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου είναι πολύπλοκη και θα πάρει χρόνο, καθώς το οπτικοακουστικό υλικό είναι σκοτεινό, ενώ ταυτόχρονα τα άτομα που έχουν καταγραφεί είναι δεκάδες, με τα περισσότερα να μην έχουν ευκρινή χαρακτηριστικά.

Ποιοι είναι οι «Ι.Ζ» και «D.H»

Σε μια αποκάλυψη που ρίχνει άπλετο φως και δίνει απαντήσεις για το πώς οι Κροάτες χούλιγκαν ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ, δίνει η εφημερίδα «Nacional», η οποία με ρεπορτάζ της αποκαλύπτει τους δυο «εγκέφαλους» πίσω από την φονική εκδρομή που στοίχισε τη ζωή του Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με το κροατικό ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται πηγές από την Ελληνική Αστυνομία, «ολόκληρο το ταξίδι στην Αθήνα οργανώθηκε από τον πατέρα τεσσάρων παιδιών D.H., πρώην ηγέτη των BBB και τον απόφοιτο κοινωνιολόγο Ι.Ζ., ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε από την Ελλάδα και άφησε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας».

Σημειώνεται στο ρεπορτάζ πως η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει για τους συγκεκριμένους δυο ωστόσο κατέστη αδύνατο να τους συλλάβει.

Η Nacional, επίσης, κάνει λόγο για «τον συλληφθέντα Π.Λ. (PL), γεννημένο το 2000, η ελληνική αστυνομία πάνω στον οποίο βρήκε ένα μεταλλικό πτυσσόμενο μαχαίρι σε ασημί χρώμα με μαύρη λαβή, μήκος λεπίδας 8 cm, συνολικό μήκος 18 cm και το οποίο φέρεται να αποκαλύπτει τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης που ερευνά η ελληνική αστυνομία για την αιματηρή εκστρατεία των μελών των Bad Blue Boys».

Κλείνοντας, το δημοσίευμα θέτει μερικά ερωτήματα προς τις κροατικές Αρχές: «Το βασικό ερώτημα είναι γιατί η κροατική αστυνομία δεν συμμετείχε πιο ενεργά στην αποτροπή της κλιμάκωσης της βίας, γιατί, τελικά, η κροατική αστυνομία δεν πήγε στην Αθήνα, αλλά αντίθετα αποποιήθηκε τις ευθύνες με ισχυρισμούς ότι έστειλε έγκαιρα στην ελληνική αστυνομία πληροφορίες για το κομβόι των φιλάθλων που πηγαίνει στην Αθήνα;».

Υπό Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η άφιξη της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ - «Φρούριο» το ξενοδοχείο

Υπό Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ όπου σήμερα το βράδυ (15/8, 21:00) θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League (15/08, 21:00, COSMOTESPORT 2).

Η πτήση τσάρτερ που μετέφερε τους «κιτρινόμαυρους» αφίχθη στην κροατική πρωτεύουσα λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας και τα μέλη της επιβιβάστηκαν σε δύο πούλμαν μέσα στον αεροδιάδρομο. Η αστυνομία ήταν πανταχού παρούσα, η ΑΕΚ δεν πέρασε από τα κτήρια του αεροδρομίου αλλά αναχώρησε απευθείας για το ξενοδοχείο. Όλοι οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί για να διασφαλιστεί η γρήγορη και ασφαλής μετάβαση της αποστολής στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται υπό ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση.

Η κροατική αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, υπό τον φόβο αναταραχών μετά τα βίαια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σε κατάσταση πολιορκίας το Ζάγκρεμπ

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται το Ζάγκρεμπ, ακόμη και αστυνομικοί με πολιτικά κάνουν περιπολίες στην πόλη, ενώ το ξενοδοχείο Doubletree Hilton, όπου διαμένει η αποστολή της ΑΕΚ, είναι ...περικυκλωμένο από την αστυνομία.

Αυτή είναι η εικόνα που δίνει η ιστοσελίδα της καθημερινής εφημερίδας της Κροατίας "sportske novosti" για την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα της χώρας, από τη στιγμή της άφιξης της αποστολής της ΑΕΚ ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στη σκιά της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια την περασμένη εβδομάδα.

«Η φράση "δρακόντεια μέτρα ασφαλείας" φαίνεται λίγη για να περιγράψει την έκταση των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την αποστολή της ΑΕΚ στην Κροατία» αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι «λίγο μετά το μεσημέρι, η αποστολή της ΑΕΚ προσγειώθηκε στο Ζάγκρεμπ. Στο δρόμο προς το ξενοδοχείο, η αστυνομία έκλεισε όλους τους δρόμους, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας που τους συνόδευσαν από το αεροδρόμιο Φράνιο Τούτζμαν στο ξενοδοχείο Doubletree Hilton για να αποτρέψουν οποιοδήποτε επεισόδιο, ήταν ακόμη μεγαλύτερες. Το Ζάγκρεμπ είναι σε κατάσταση πολιορκίας».

Και συνεχίζει: «Το ίδιο το ξενοδοχείο είναι περικυκλωμένο από την αστυνομία για να αποφευχθούν νέα επεισόδια. Η Ντιναμό μας λέει ότι είναι σε συνεχή επαφή με την αστυνομία όσον αφορά τη διοργάνωση του αγώνα με την ΑΕΚ στο Μακσιμίρ. Το ματς με την ΑΕΚ είναι φυσικά υψηλού κινδύνου, οπότε η αστυνομία θα παρακολουθεί πολύ στενά όλα όσα συμβαίνουν. Γίνονται περιπολίες στην πόλη, όχι μόνο από αστυνομικούς με στολή, αλλά υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά».

Σχετικές ειδήσεις