ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ζωγράφου: Έκοψαν τα δένδρα που έκρυβαν τις κάμερες στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ

Ζωγράφου: Έκοψαν τα δένδρα που έκρυβαν τις κάμερες στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ

Μεγάλη κινητοποίηση μετά την βόμβα που τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί.

Οι Αρχές μετά την βόμβα που τοποθετήθηκε έξω από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί θα μπορούσε να έχει περισσότερα στοιχεία για την δράση των αγνώστων που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο, αυτό θα ήταν ανέφικτο λόγω… δέντρων.

Συγκεκριμένα, απέναντι από την Πολυτεχνειούπολη και τις φοιτητικές εστίες, υπάρχει ένας μαντρότοιχος με πολύ ψηλά δέντρα.

Υπάρχουν και υπερυψωμένες σκοπιές και θεωρητικά μέσω των καμερών θα μπορούσε να εποπτεύεται η περιοχή. Τοποθετήθηκε η βόμβα στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ, την οποία εξουδετέρωσε το τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και έτσι, βγήκαν στη «φόρα» τα προβλήματα.

Το υπερυψωμένο φυλάκιο στη μάντρα δεν έχει ορατότητα στον δρόμο και το πεζοδρόμιο γιατί του έκοβαν την θέαση τα δέντρα.

Επίσης οι κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή και εποπτεύουν, δεν έχουν καταγραφικό γιατί υπόκειται στα προσωπικά δεδομένα. Οι κάμερες αυτές με βάση την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων δεν μπορούν να δείχνουν στον δρόμο και δεν μπορούν να καταγράφουν πρόσωπα.

Ο σκοπός έτσι, δεν είχε ορατότητα και έβλεπε τις φυλλωσιές των δέντρων.

Βόμβα στα ΜΑΤ – Τι συνέβη και επήλθε το… κλάδεμα των δέντρων

Στο μαντρότοιχο των ΜΑΤ στο ύψος της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, χθες άγνωστοι μέσα σε σακούλα σκουπιδιών είχαν μια αυτοσχέδια βόμβα με ζελατοδυναμίτιδα σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ.

Στις 12.29 στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ υπήρξε τηλεφώνημα όπου ενημέρωσαν ότι υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός στο συγκεκριμένο σημείο και τους είπαν ότι θα εκραγεί σε 45 λεπτά.

Αμέσως κινητοποιήθηκε το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, έγινε αποκλεισμός του δρόμου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς απέναντι βρίσκονται οι φοιτητικές εστίες.

Η εξουδετέρωση της βόμβας πραγματοποιήθηκε επιτυχώς. Η τελευταία φορά που είχε σκάσει ήταν σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε μισή λίμπρα C4 υψηλό εκρηκτικό, 150 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα, ρολόι, δύο πυροκροτητές και διακόπτη. Οι πυροτεχνουργοί κατάφεραν να την εξουδετερώσουν και όλα τα στοιχεία έχουν ήδη μεταφερθεί και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.