ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Greek Mafia: Aπολογούνται οι τρεις συλληφθέντες για την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου

Greek Mafia: Aπολογούνται οι τρεις συλληφθέντες για την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου

Βαρύ κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες των εκτελεστών της Greek Mafia

Στην Ευλεπίδων βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας οι τρεις συλληφθέντες που φέρονται να ανήκουν στο μαφιόζικο κύκλωμα των ρωσόφωνων «τσιγαράδων», καθώς έφτασε η ώρα της απολογίας τους.

Οι δύο εκ των τριών συλληφθέντων βαρύνονται με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, ενώ ο τρίτος μόνο με πλημμελήματα, καθώς δεν φαίνεται να έχει εμπλοκή σε δολοφονίες της Greek Mafia.

Ειδικότερα, σε βάρος του 39χρονου και του 21χρονου, ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, αποδόθηκαν 9 κακουργηματικές κατηγορίες και 7 πλημμεληματικές κατηγορίες. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή μαι κατοχή εκρηκτικών.

Σημειώνεται, ότι οι δυο συλληφθέντες εμφανίζονται ως εκτελεστές συμβολαίων θανάτου της Greek Mafia, ενώ η αστυνομική έρευνα τους έχει ταυτοποιήσει ως τους φυσικούς αυτουργούς των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο, στον Κορυδαλλό.

Επιπλέον, τους αποδίδονται οι απόπειρες δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου στην Κατερίνη και δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου.

Το «ορφανό» DNA και οι αποκαλυπτικές συνομιλίες

Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που εμπλέκονται στις εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου.

Με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, είναι ξεκάθαρο ότι στις δολοφονίες Σκαφτούρου – Ρουμπέτη εμπλέκονται δύο πρόσωπα. Ο ένας βρίσκεται ήδη στις φυλακές, αλλά ο άλλος αναζητείται -με το «ορφανό» DNA του να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η αστυνομία έχει καθαρό DNA τόσο από τη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Σκαφτούρου όσο και στο αυτοκίνητο που είχαν στην εκτέλεση του Ρουμπέτη.

Μελετώντας τον τρόπο δράσης τους, οι Αρχές έχουν διαπιστώσει ότι οι δράστες έκλειναν τα κινητά τους όταν εκτελούσαν τα συμβόλαια θανάτου. Μάλιστα, σε μια περίπτωση, είχαν απενεργοποιήσει τα κινητά τους για 24 ώρες.

Μάλιστα, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία, υπολογίζουν ότι τα ασύλληπτα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φτάνουν τα δέκα.