ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κιλκίς: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων

Κιλκίς: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων

Περισσότερα από 6.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων μετέφεραν τρεις άνδρες που συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Η δράση του κυκλώματος ήρθε στο φως όταν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (23/04) εντοπίστηκε ένας 37χρονος να οδηγεί όχημα, που λειτουργούσε ως προπομπός και κινούνταν σε αγροτικό δρόμο στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, μπροστά από όχημα στο οποίο βρίσκονταν ένας 24χρονος κι ένας 36χρονος και μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, μετέφεραν συνολικά 6.509 πακέτα λαθραίων τσιγάρων ενώ είχαν στην κατοχή τους και μια θερμική κάμερα.

Τις ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων που μετέφεραν, διαπιστώθηκε ότι τις παρέδιδαν έναντι αμοιβής σ' έναν 48χρονο ο οποίος θα τις διέθετε στην ελληνική επικράτεια.

Στο σπίτι του 48χρονου βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 2.009 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος έχει εμπλακεί σε μια ακόμα περίπτωση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο είχε εγκαταλείψει αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε και μετέφερε 9.000 λαθραία τσιγάρα, καθώς φοβήθηκε επικείμενο έλεγχο.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για - κατά περίπτωση – συμμορία, λαθρεμπορία και ψευδορκία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σχετικές ειδήσεις