ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη ο Σ. Σεϊσίδης για μια προ δεκαπενταετίας ληστεία

Συνελήφθη ο Σ. Σεϊσίδης για μια προ δεκαπενταετίας ληστεία

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο Συμεών Σεϊσίδης για μια ληστεία στην οποία φέρεται να συμμετείχε πριν από 15 χρόνια.

Ο Συμεών Σεϊσίδης είναι παλιός γνώριμος της Αστυνομίας καθώς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην αντιεξουσιαστική ομάδα «Ληστές με τα μαύρα».

Τώρα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε για τη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας τον Ιούνιο του 2000, στη Νέα Χαλκηδόνα.

Ο 42χρονος Σεϊσίδης είχε κατηγορηθεί για τη ληστεία αυτή και είχε καταδικαστεί το 2001 σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Αργότερα -μαζί με τον αδερφό του Μάριο- θεωρήθηκε ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ληστές με τα μαύρα», οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει πολλές ληστείες τραπεζών.

Συνελήφθη το 2010 μετά από ληστεία στα Πετράλωνα όπου κατά τη διάρκεια της καταδίωξης από αστυνομικούς δέχθηκε πυρά στο πόδι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το 2012 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον είχε αθωωώσει καθώς δεν είχαν προκύψει σε βάρος του επιβαρυντικά στοιχεία αλλά είχε επιστρέψει στη φυλακή λόγω παλαιότερων καταδικαστικών αποφάσεων για πλημμεληματικές πράξεις και λίγο καιρό αργότερα αποφυλακίστηκε.

Με την απόφαση του δικαστηρίου για τη ληστεία στη Νέα Χαλκηδόνα να καθαρογράφεται πριν από 10 ημέρες, εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης για τον 42χρονο, ο οποίος πλέον βρίσκεται και πάλι στα χέρια της Αστυνομίας.

Ο αδερφός του Μάριος Σεϊσίδης παραμένει καταζητούμενος και επικηρυγμένος εδώ και εννέα χρόνια.



Σχετικές ειδήσεις